Dieta doctorului Oz

Dieta doctorului Oz şi-a cucerit nenumărate adepte printre americance după ce autorul său a apărut la emisiunea faimoasei Oprah. Dar la succesul dietei a contribuit, probabil, şi faptul că este uşor de ţinut, sănătoasă şi nu promite marea cu sarea.

Dieta doctorului Oz

Dr. Oz a studiat pacienţii care au slăbit şi au reuşit să se menţină la o greutate optimă. A constatat că cei care au tăiat 400 de calorii zilnic din dieta lor n-au putut să evite efectul yo-yo şi s-au îngrăşat la loc. Foamea îţi încetineşte metabolismul, spune dr. Oz, şi când cedezi tentaţiei, devorând o ciocolată, majoritatea caloriilor se „depun” imediat.

Cea mai bună strategie este aceea de a tăia din raţia zilnică doar 100 de calorii, adică echivalentul unui măr. E adevărat că slăbeşti lent, dar este un stil de viaţă pe care ţi-l poţi păstra pentru totdeauna.

Când vrei să slăbeşti, primul pas este să-ţi pregăteşti frigiderul. În dieta ta nu mai trebuie să existe grăsimi hidrogenate, zahăr sau fructoză şi făină albă. De fapt, singurele alimente albe pe care ai voie să le mănânci sunt albuşurile de ou, conopida şi peştele.

Trebuie să fim conştiente că producătorii de alimente nu vor scrie mare pe eticheta că produselor lor conţin grăsimi hidrogenate. Trebuie să avem grijă şi să citim noi însene „scrisul mic” de pe etichetă.

Când faci asta ţine cont cât zahar şi câte grăsimi saturate conţine acel aliment. Ar trebui să alegi alimente care conţin sub patru grame de grăsimi saturate şi sub patru grame de zahăr pe o porţie. Nu trebuie să uiţi că grăsimile nesaturate sunt benefice, deci ele nu trebuie excluse.

Dacă nu găseşti alimente care să se potrivească acestor reguli - sunt destul de greu de găsit astăzi - îndreaptă-te către raionul cu legume şi fructe proaspete. Nu te lăsa păcălită de produsele pe a căror etichetă scrie, mare, „light”. Dacă nu conţin grăsimi, ele conţin zahăr şi invers.

După amiaza, oricare dintre noi pofteşte ceva dulce sau poate ceva sărat. Înaite să te îndopi cu chips-uri sau ciocolată, gândeşte-te ce alternative sănătoase există. Dr. Oz ne recomandă să avem în permanenţă la noi o gustare de urgenţă, care să fie puţin crocantă, puţin dulce, dar sănătoasă.

Pentru aşa ceva sunt perfecte merele, morcovii şi alunele, nucile sau migdalele. Un pahar cu suc de legume (nu de fructe!) sau chiar un pahar cu apă pot fi, de asemenea, foarte utile în acest caz.

Micul dejun este foarte important în dieta recomandată de dr. Oz. El spune că oamenii care iau zilnic micul dejun sunt mai sănătoşi pentru că prima masă a zilei îţi măreşte metabolismul care va rămâne mai ridicat până seara. Micul dejun ar trebui să fie un reflex şi va deveni unul dacă te străduieşti să-l iei în fiecare zi timp de o săptămână.

Citeşte continuarea articolului pe Unica.ro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise