Beneficiile sucurilor de fructe sunt o mica noutate pentru noi. Chiar daca cu totii am gustat de multe ori un suc natural de portocale, sunt mult mai multe retete, mai bogate in vitamine, pe care le putem incerca acasa, cum ar fi, spre exemplu, un suc de papaya, cu mango si morcovi. Pe langa valorile nutritive, amestecurile de fructe sunt si delicioase si, dupa gustul tau, iti poti crea propriile retete.
Pe langa gustul delicios si unic al sucurilor pregatite in casa, usurinta cu care consumi, prin aceste sucuri, cantitatea necesara zilnica de fructe si legume face din aceasta practica una extrem de folositoare. Sunt foarte multe boli frecvente in zone moderne ale lumii, precum Europa si America, dar care nu au aparut niciodata in locuri mai putin civilizate, unde dieta e formata predominant din fructe si legume. Spre exemplu, cercetatori britanici stabiliti in Africa nu au descoperit, in 30 de ani, niciun caz de cancer de prostata, cancer de colon sau hernie. Singura explicatie pe care au gasit-o pentru acest fapt este diferenta din dieta.
Cum ne ajuta sucurile
Atunci cand gatim mancarea, micro-nutrientii gasiti in produsele proaspete sunt distrusi. Avand o dieta bogata in fructe si legume organice si consumand zilnic cantitatea de micro-nutrienti potrivita, vei avea o viata mai sanatoasa, mai fericita si mai productiva si iti vei reduce riscul de a capata multe dintre boli.
Ideal, corpul uman are nevoie de un kilogram de legume pentru fiecare 50 de kilograme in greutate. Problema este ca e foarte greu sa mananci atat de multe fructe si legume crude. De asemenea, daca consumi mult din aceeasi fructa sau leguma, nu vei primi mix-ul potrivit de vitamine si nutrienti si, de asemenea, iti creste riscul de a deveni alergic la produsul respectiv.
Alt beneficiu al sucurilor este ca fac mancarurile mai usor de digerat, astfel incat nutrientii pot fi folositi mai usor in organism.
Sucurile trebuie consumate proaspete, as ca pregateste-le doar in cantitati moderate. Daca le stochezi in frigider, isi vor pierde din proprietati. De asemenea, sucurile de fructe si legume ar trebui sa fie consumate la temperatura camerei. Si nu consuma niciodata suc mai vechi de 24 de ore, intrucat valoarea nutritiva este cu siguranta pierduta.
In sfarsit, Gustos.ro va da cateva idei de sucuri de fructe originale, pe care le puteti adapta gusturilor voastre.
Suc de struguri, mere si lamaie
Ingrediente:
un ciorchine mediu de struguri
un mar, taiat cubulete
o jumatate de lamaie
1 cm. ghimbir
Amesteca marul si ghimbirul mai intai, apoi adauga in blender si strugurii. Serveste cu cuburi de gheata
Suc de fructe tropicale
Ingrediente:
1 kiwi
1 portocala
o jumatate de mango
Taie fructele in cuburi si amesteca-le in blender. Serveste cu cuburi de gheata.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii