Alimentele care te menţin tânără

Dacă vrei să arăţi şi să te simţi tânără mai mult timp, secretul nu constă în operaţii estetice şi nici măcar în creme antirid scumpe. De bază este alimentaţia.

Alimentele care te menţin tânără

ALIMENTE CARE TE ÎMBĂTRÂNESC

Mai întâi să vedem ce alimente ar fi bine să eviţi.Mai multe studii au arătat că alimentele bogate în carbohidraţi simpli grăbesc degenerarea celulară. În această categorie intră pâinea albă şi restul de făinoase, dar şi dulciurile.

Desigur, n-o să îmbătrâneşti mai repede dacă pui două linguriţe de zahăr în cafea. Ideea este să eviţi excesele şi să nu faci din desert o obişnuinţă.

La fel de periculoase sunt grăsimile saturate, de origine animală. Pe lângă faptul că îţi măresc colesterolul, ele contribuie şi la îmbătrânirea prematură. Unii nutriţionişti sugerează chiar că o dietă vegană ar fi singura care poate păstra tinereţea. Din fericire, studiile nu sprijină această afirmaţie, aşa că poţi mânca fără grijă carne, atâta timp cât nu faci excese şi alegi carnea slabă.

Nu mai trebuie spus că produsele tip fast-food sunt total interzise, din moment ce pot conţine atât pâine albă, cât şi carne grasă.

De asemenea, se înţelege de la sine că alcoolul, fumatul, sedentarismul şi excesele de orice fel îmbătrânesc cel mai mult.

ALIMENTELE CARE TE MENŢIN TÂNĂRĂ

Din fericire, avocado se găseşte şi la noi în mai toate supermarketurile şi chiar dacă preţul nu e chiar mic, un avocado din când în când reprezintă o investiţie în sănătatea ta. Grăsimile mononesaturate din acest fruct sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară, dar şi pentru piele, pe care o hidratează din interior. Cremele antirid sunt „nimic” pe lângă consumul regulat de avocado.

Legumele crucifere - varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, ridichile - sunt pline de antioxidanţi şi au proprietăţi detoxifiante. Poţi să le consumi şi uşor fierte, dar e cel mai bine să le mănânci crude, mai ales că nici nu eşti nevoită să pierzi timpul gătindu-le. Salata de varză este una din cele mai sănătoase alegeri la oricare din mese.

Iar dacă vrei şi un sos lângă felul principal, ar fi bine să pregăteşti unul care conţine usturoi crud. Deşi mirosul puternic şi persistent îl cam scoate de pe lista condimentelor preferate, usturoiul este una din cele mai bune alegeri când îţi doreşti mai mult gust. Pentru a ţine la distanţă bolile cardiovasculare şi îmbătrânirea prematură, ai nevoie doar de un căţel de usturoi pe zi.

Măcar din când în când prepară un fel principal din spanac. Frunzele lui conţin luteină, care păstrează ochii frumoşi şi sănătoşi, şi multe vitamine, inclusiv acid folic, care ajută la regenerarea celulelor. Chiar dacă sezonul lui este destul de scurt, spanacul este foarte bun şi dacă îl cumperi congelat.

Este bine să profiţi de beneficiile pepenelui atâta timp cât îl mai găseşti. Acest fruct ajută la hidratarea şi vitaminizarea organismului, fiind util şi în cura de slăbire - citeşte aici despre dieta cu pepene. Mai puţini ştiu însă că nu numai pulpa, ci şi semintele de pepene au efecte benefice. Acei sâmburi negri conţin seleniu, zinc şi vitamina E, ingrediente cu rol antioxidant. Ideal ar fi să pasezi fructul la blender pentru că sâmburii trebuie să fie zdrobiţi.

Dacă grăsimile saturate favorizează îmbătrânirea prematură, acizii graşi nesaturaţi reprezintă cel mai bun antidot. Iar cea mai bună sursă este peştele, în special speciile grase, cum sunt somonul şi macroul. Desigur, nu are rost să mai mănânci peşte dacă ai de gând să îl prăjeşti. Prepară-l la grătar, la cuptor sau la abur.

Pentru momentele când simţi nevoia unei gustări, ţine în geantă o punguţă cu nuci. Banalele nuci „româneşti” sunt bogate în antioxidanţi, vitamine, minerale şi acizi graşi nesaturaţi. La o gustare ai nevoie de numai un pumn de nuci.

La fel de bun pentru o gustare este şi iaurtul. Acum patru decenii, când s-a observat cât de mulţi centenari sunt în Georgia, cercetătorii şi-au dat seama că iaurtul este alimentul lor minune. Încă nu s-a aflat care este legătura între iaurt şi viaţa lungă a georgienilor, dar se bănuieşte că bacteriile bune din el au un cuvânt greu de spus.

După atâta mâncare ai nevoie şi de o băutură la fel de sănătoasă. Ce-ai zice de un ceai verde? Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde este secretul asiaticilor, care sunt printre cei mai longevivi oameni din lume. Unde mai pui că poate fi o băutură ideală atât iarna, cât şi vara, în funcţie de temperatura la care îl serveşti.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise