E greu să slăbeşti, dar la fel de greu e să te îngraşi, deşi poate un pic mai plăcut. O cură de îngrăşare, ca şi o cură de slăbire trebuie să pună pe primul loc sănătatea.
Tocmai de aceea e greşit să te „îndopi” cu dulciuri, cartofi prăjiţi sau grăsimi animale. S-ar putea să te îngraşe, dar la fel de bine s-ar putea să te trezeşti cu o boală cardiovasculară.
Idei pentru cura de îngrăşare
O cură de îngrăşare ar trebui să înceapă cu o vizită la medic, mai ales dacă n-ai fost slabă toată viaţa. Dacă analizele sunt bune, poţi să treci la treabă.
1. Alimentele recomandate în cura de îngrăşare: peşte gras - ton, somon, macrou - seminţe de in, uleiuri vegetale, nuci, alune, carne slabă la grătar sau la cuptor, leguminoase - fasole, mazăre - fructe dulci, legume, cereale integrale, pâine integrală, paste.
2. Caută acele alimente care au multe calorii, dar şi mulţi nutrienţi. Din aceasta categorie nu fac parte dulciurile sau alcoolul, care au multe calorii, într-adevăr, dar sunt numai calorii goale care nu-i folosesc la nimic corpului tău.
3. În ce priveşte băuturile, e valabil acelaşi sfat: renunţă la cele care îţi aduc calorii goale - sucuri din comerţ, alcool şi chiar cafea sau ceai. În schimb, alege băuturi sănătoase şi pline de calorii: sucuri de fructe proaspete cu pulpă, shake-uri cu lapte sau iaurt şi fructe, cafea cu lapte etc.
4. Orice băutură ai alege, bea-o cu jumătate de oră înainte sau după masă, altfel rişti să te saturi cu mai puţină mâncare.
5. De câte ori îţi e foame pe parcursul zilei, ia o gustare bogată în calorii: alune, unt de arahide, brânză, fructe uscate, avocado, banane. Rezervă-ţi timp pentru o gustare uşoară şi înainte de culcare. Poţi încerca un sendviş cu unt de arahide şi avocado sau nişte cereale cu lapte - gustări ideale în cura de îngrăşare.
6. La un fel de mâncare simplu adaugă un aliment bogat în calorii. Poţi să pui o bucată de brânză lânga un bol cu supă sau o omletă. De asemenea, „drege” supele şi ciorbele cu un ou sau două.
7. Gustările dulci sunt mai mult decât binevenite, dar nu uita că trebuie să fie şi sănătoase: prăjituri de casă, fructe cu iaurt, batoane de cereale integrale cu miere, batoane de susan.
Nu uita: doar pentru că ţii o cură de îngrăşare nu înseamnă că ai voie să mănânci alimente periculoase, cum sunt prăjelile, dulciurile din comerţ sau fast-foodul.
Un ajutor binevenit este sportul. Dacă într-o cură de slăbire se recomandă exerciţiile cardio care ard calorii, în cura de îngrăşare, este bine să faci exerciţii de forţă, care îţi definesc musculatura şi pot să-ţi stimuleze pofta de mâncare. Dacă nu ai bani şi timp ca să mergi la sală, încearcă acasă flotări, genuflexiuni şi alte exerciţii asemănătoare.
Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii