Cum sa prepari salata Coleslaw ca la fast food

Cum sa prepari salata Coleslaw ca la fast food

Salata Coleslaw este una dintre cele mai apreciate salate de crudități. Motivul? Este sănătoasă, este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid, din doar câteva ingrediente. Iată cum s-o pregătești ca la fast food! Nimeni n-o să-și dea seama!

Ustensile de care ai nevoie

Pentru prepararea ca la carte a unei salate coleslaw nu ai nevoie de ustensile speciale, deoarece te poți ajuta de ceea ce ai deja în casă. Însă, ideal ar fi să dispui de o răzătoare multifuncțională - de exemplu, noi am găsit pe acest site un model care te-ar ajuta să pregătești salata ca la restaurant - un robot de bucătărie care să fie dotat cu funcția de tocare, două cuțite - unul mare, subțire și fin și unul mic, ușor de manevrat - și un tocător din lemn.

Ingrediente pentru 8-10 porții

Pentru a pregăti o salată coleslaw vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 morcovi de dimensiuni medii, dați prin răzătoare;
  • 1 varză mică, verde;
  • 1/2 varză mică, roșie;
  • 1 ceapă;
  • 1/2 ceașcă de maioneză light;
  • ⅓ ceașcă de zahăr;
  • ¼ ceașcă de lapte;
  • ¼ ceașcă lapte bătut cu un conținut scăzut de grăsime;
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie;
  • 1 linguriță jumătate de oțet alb;
  • ½ linguriță sare;
  • un praf de piper.

Mod de preparare

Morcovii se dau prin răzătoarea setata la o grosime de tăiere medie sau se pun în robotul de bucătărie setat pe funcția tocare mărime medie. Se mixează scurt, de câteva ori, iar apoi se adaugă două lingurițe de ceapă tocată. Mixează încă de două ori, scurt. Apoi, adaugă varza tocată în prealabil și mixează până când toate ingredientele ajung la aceeași mărime și au aceeași textură. Bineînțeles, poți tăia cu cuțitul ingredientele sau le poți da prin răzătoare. Transferă legumele într-un bol mare. Apoi, te poți ocupa de prepararea dressingului. Amestecă maioneza, zahărul, laptele, laptele bătut, zeama de lămâie, oțetul sarea și piperul într-un blender și mixează bine. Apoi, toarnă compoziția peste legumele tocate, amestecă până la omogenizare și dă recipientul la rece, la frigider, pentru cel puțin patru ore. Poți lăsa salata chiar peste noapte, în așa fel încât varza să se marineze bine.

Trucuri pentru o salată Coleslaw ca la fast food

Cum se taie varza

Specialiștii în gastronomie de la theheritagecook.com explică pe larg cum să tai varza ca un chef adevărat. Astfel, înainte de a o tăia fâșii subțiri, înlătură frunzele de la suprafață care sunt murdare, rupte, veștejite, pătate sau lovite. Taie căpățâna de varză în două jumătăți prin mijlocul cotorului. Îndepărtează cu un cuțit cotorul. Așază pe un tocător din lemn sau pe masa de lucru varza și tai-o fideluță chiar pe lângă degetele tale.

Cum se îndepărtează cotorul

Varza se taie pe jumătate, prin mijlocul cotorului. Apoi, cu un cuțit de dimensiuni mici, pe care îl poți manevra ușor, se crestează varza pe lângă cotoare în formă de V.

Sursa foto: Pixabay

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise