Salata Coleslaw este una dintre cele mai apreciate salate de crudități. Motivul? Este sănătoasă, este foarte gustoasă și se prepară extrem de rapid, din doar câteva ingrediente. Iată cum s-o pregătești ca la fast food! Nimeni n-o să-și dea seama!
Ustensile de care ai nevoie
Pentru prepararea ca la carte a unei salate coleslaw nu ai nevoie de ustensile speciale, deoarece te poți ajuta de ceea ce ai deja în casă. Însă, ideal ar fi să dispui de o răzătoare multifuncțională - de exemplu, noi am găsit pe acest site un model care te-ar ajuta să pregătești salata ca la restaurant - un robot de bucătărie care să fie dotat cu funcția de tocare, două cuțite - unul mare, subțire și fin și unul mic, ușor de manevrat - și un tocător din lemn.
Ingrediente pentru 8-10 porții
Pentru a pregăti o salată coleslaw vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Mod de preparare
Morcovii se dau prin răzătoarea setata la o grosime de tăiere medie sau se pun în robotul de bucătărie setat pe funcția tocare mărime medie. Se mixează scurt, de câteva ori, iar apoi se adaugă două lingurițe de ceapă tocată. Mixează încă de două ori, scurt. Apoi, adaugă varza tocată în prealabil și mixează până când toate ingredientele ajung la aceeași mărime și au aceeași textură. Bineînțeles, poți tăia cu cuțitul ingredientele sau le poți da prin răzătoare. Transferă legumele într-un bol mare. Apoi, te poți ocupa de prepararea dressingului. Amestecă maioneza, zahărul, laptele, laptele bătut, zeama de lămâie, oțetul sarea și piperul într-un blender și mixează bine. Apoi, toarnă compoziția peste legumele tocate, amestecă până la omogenizare și dă recipientul la rece, la frigider, pentru cel puțin patru ore. Poți lăsa salata chiar peste noapte, în așa fel încât varza să se marineze bine.
Trucuri pentru o salată Coleslaw ca la fast food
Cum se taie varza
Specialiștii în gastronomie de la theheritagecook.com explică pe larg cum să tai varza ca un chef adevărat. Astfel, înainte de a o tăia fâșii subțiri, înlătură frunzele de la suprafață care sunt murdare, rupte, veștejite, pătate sau lovite. Taie căpățâna de varză în două jumătăți prin mijlocul cotorului. Îndepărtează cu un cuțit cotorul. Așază pe un tocător din lemn sau pe masa de lucru varza și tai-o fideluță chiar pe lângă degetele tale.
Cum se îndepărtează cotorul
Varza se taie pe jumătate, prin mijlocul cotorului. Apoi, cu un cuțit de dimensiuni mici, pe care îl poți manevra ușor, se crestează varza pe lângă cotoare în formă de V.
Sursa foto: Pixabay
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii