Salatele de paste sunt printre cele mai usoare feluri de mancare pe care le poti prepara si exista atat de multe combinatii, incat nu ai cum sa te plictisesti. Poti servi salatele de paste la pranz, pentru cina sau chiar pentru o gustare si, daca le “aranjezi” bine, le poti servi si ca fel de mancare la mese festive, de Paste, Craciun sau aniversari. Iata niste sfaturi pentru ca salatele tale de paste sa iasa foarte bine:
Alege tipul de paste potrivit
Nu e greu sa alegi un tip de paste, desi pare ca sunt foarte multe optiuni pe piata. Pastele, in general, au acelasi gust, asa ca poti alege in functie de preferintele tale in materie de marime si textura. Daca vrei o salata mai vesela, alege paste spiralate (fussili) sau “fundite”. Daca vrei ca restul ingredientelor si dressing-ul sa se amestece foarte bine cu pastele, alege ceva mai tubular, cum ar fi pennele. Oricum, in general, e bine sa alegi niste paste mai scurte, ca sa fie mai usor de mancat. Daca iti plac foarte mult spaghetele si vrei sa le folosesti intr-o salata, e bine sa le rupi in bucati mai mici inainte sa le fierbi.
Acum ca ai ales marimea si textura, gandeste-te la culoare. Chiar daca majoritatea tipurilor de paste sunt albe sau galbui, fii mai creativ! Poti experimenta cu paste colorate, cum ar fi cele de grau, care se gasesc de obicei in supermarketuri intr-o mare varietate de culori. Alt tip de paste sunt cele deja aromate, cum ar fi cele cu rosii (de culoare rosie), spanac, broccoli (verzi) sau fructe de mare (roz).
Aroma salatei
Cand te gandesti la ce fel de ingrediente sa adaugi in salata, gandeste-te la ce aroma preferi. Daca vrei sa faci o salata mediteraneana, foloseste branza feta, masline negre, salata verde si un dressing mediteranean. Iti recomandam Knorr Salad Dressing Mediteranean.
Daca ai vrea o salata greceasca, adauga, pe langa paste, salata verde, telemea de oaie, castraveti verzi cruzi, oua, porumb, rosii, masline negre si un dressing grecesc. Iti recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc.
Adauga si putina carne
Salatele cu paste merg foarte bine cu multe tipuri de carne, gatite in multe moduri: prajita, la cuptor, fiarta, la aburi etc. Incearca sa folosesti fie pui, fie vita, creveti, carne de porc sau ton. Nu uita sa tii cont de restul ingredientelor si, mai ales, de dressing-ul pe care il folosesti!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii