Salate cu fructe de mare

Fructele de mare sunt niste produse foarte sanatoase si foarte savuroase. Chiar daca nu stiti foarte bine cum se gatesc, le puteti combina intr-o salata, alaturi de un dressing, iar rezultatul va fi unul extraordinar. Iata cateva lucruri despre cele mai faimoase fructe de mare.

Salate cu fructe de mare

Crevetii. Bogati in iod, magneziu, cupru si zinc, crevetii sunt printre cele mai cunoscute fructe de mare. In general se adauga in salate, in retete de paste, cocktailuri de fructe de mare sau se servesc ca aperitive. Se pot prepara pe gratar, se pot praji in condimente sau se pot coace in sos.

Calamarii. Fructe de mare mici, care pot fi adaugate in salate sau pot fi preparate sub forma de rulada. De obicei se prajesc sau se fac pane.

Midiile. Contin multe proteine, saruri minerale, fosfor, fier si vitaminele A, B1, B2. B6, C, K. Sunt considerate produs dietetic, avand destul de putine calorii – 75 calorii/100 g. Trebuie sa fim foarte atenti atunci cand le cumparam, sa fie foarte proaspete. Un test pentru a verifica prospetimea e urmatorul: cochilia lor trebuie sa fie inchisa sau sa se inchida atunci cand le agitam putin. Se spala bine inainte de preparare si se fierb la foc mare pana se deschid cochiliile. Se pot adauga in salate, supe, orez sau paste, alaturi de tot felul de sosuri.

Stridiile. Sunt cunoscute pentru proprietatile lor afrodisiace si cele mici sunt mai bune, intrucat au carnea mai moale. Stridiile pot fi fierte, prajite, coapte sau sotate, in functie de ce reteta alegem. Se pot manca si crude, astfel pastrandu-si mai bine calitatile nutritive.

Iata si o reteta de salata de fructe de mare:

Ingrediente:

1 cana vin alb sec, 1 lingurita tarhon uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 1 duzina de scoici, bine spalate

340 g creveti mari, decorticati, 225 g scoici St Jacques, taiate in doua, 1/4 cana suc proaspat de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 1/2 lingurita mustar de Dijon, 2 cozi de telina, taiate in doua pe lungime si apoi taiate transversal in felii de 0,5 cm, 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete, 1/3 cana patrunjel tocat

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul si oregano; se pun la fiert la foc mare. Cand fierb, se adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3 minute, deoarece nu se deschid toate o data). Se scot pe masura ce se deschid (cele care nu se deschid se arunca); se  asreaza lichidul in cratita. Cand s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca. Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pana sunt facuti. Cu o spumiera se scot crevetii, pastrand lichidul in cratita. Cand s-au racit suficient se taie in doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici. Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. Se adauga scoicile si se fierb 2 minute sau pana sunt facute. Cu o spumiera se scot scoicile in castron, pastrand lichidul in cratita. Lichidul in care au fiert fructele de mare se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se masoara 1/2 cana intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul pastrat cu sucul de lamaie, uleiul si mustarul. Se toarna sosul peste fructele de mare. Se adauga telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine. Salata se tine la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise