De ce e bine sa mancam salate

Cu totii stim regula celor 5 portii de fructe si legume pe zi. Dar te-ai intrebat vreodata ce mai exact contine acea frunza verde de salata si de ce e bine sa consumi acele substante nutritive?

De ce e bine sa mancam salate

Substantele principale pe care le obtii mancand salate sunt vitamina C, E, acid folic si beta caroten. Acestea se gasesc in principalele legume care sunt folosite in salate si, daca mananci salate regulat, te vei bucura de proprietatile lor nutritive. Iata si la ce iti folosesc.

Vitamina C e un antioxidant foarte folositor pentru oameni. Este una dintre vitaminele care nu poate fi produsa de corpul uman. Iti ajuta organismul sa duca la capat anumite functii, precum protectia celulelor si o mai buna absorbtie a fierului in corp. Se gaseste cu precadere in varza de Bruxelles, ardei gras, broccoli, kiwi si portocale.

Vitamina E se comporta si ea ca un antioxidant pentru corp si se gaseste mai des in soia sau ulei de masline, dar si in tot felul de nuci si seminte pe care le poti adauga intr-o salata, pentru un gust mai rafinat.

Acidul folic sau vitamina B9 e o substanta care te protejeaza de anemie si iti fortifica organismul. Se gaseste mai ales in salata verde, spanac, fasole.

Beta-carotenul se schimba, de fapt, in vitamina A atunci cand intra in organism si iti imbunatateste aspectul pielii, te protejeaza de infectii si iti face vederea mai buna. Se gaseste mai des in legumele de culoare verde sau galbena, cum ar fi ardeiul gras, spanacul sau mango.

Iata si o reteta de salata care contine legume din toate aceste categorii, pentru ca tu sa beneficiezi de cat mai multi nutrienti:

Salata de spanac cu branza

Ingrediente:

600 gr spanac, 3 castraveciori verzi, 7-8 ridichi, 1 ceapa potrivita, 1 ardei gras, 200 gr brinza, patrunjel verde, cateva nuci, dressing grecesc

Mod de preparare:

Spanacul se spala bine si se taie fasii, castraveciorii si ridichile se curata si se taie in rondele. Se amesteca totul intr-un castron, dupa care se pune intr-o salatiera. Se presara cu branza rasa si se decoreaza cu ardeiul taiat fideluta si frunze de patrunjel. La sfarsit se toarna peste salata dressing-ul grecesc (Va recomandam sa incercati Knorr Salad Dressing Grecesc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise