Vara ne tenteaza cu tot felul de legume si e bine sa profitam de acest sezon pentru a ne “face plinul” cu substante nutritive. Dar, de asemenea, trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam legume din piata sau supermarket, pentru a le alege pe cele mai proaspete si savuroase. Iata cateva sfaturi pentru a alege doar cele mai bune legume:
Rosii:
Un truc pentru alegerea rosiilor e sa mirositi capatul cu codita al rosiei – cu cat aroma de rosie e mai puternica, cu atat gustul va fi mai bun. In general, e bine sa alegeti rosiile rotunde si pline, care par grele, pentru ca acestea sunt mai zemoase si carnoase. Nu alegeti niciodata rosiile cu lovituri sau zgarieturi, pentru ca riscati sa se deterioreze foarte repede si sa le strice si pe altele din acelasi bol sau plasa.
Broccoli:
Buchetul broccoli-ului trebuie sa fie foarte strans, tare si compact. Tulpina broccoli-ului trebuie sa nu fie foarte groasa, acesta fiind un semn de batranete. Nu alegeti niciodata broccoli ingalbenit pe alocuri, ci doar broccoli foarte verde.
Avocado:
Ca sa alegeti un avocado copt, uitati-va dupa pete – avocado-urile care sunt nepatate si cele care atarna mai greu sunt mai coapte si mai bune. Daca totusi ati nimerit un avocado crud, ii puteti grabi coacerea tinandu-l intr-o punga de hartie, la temperatura camerei, 2-4 zile.
Vinete:
E bine sa te feresti de vinetele prea moi si de cele care par lovite pe alocuri. De asemenea, e posibil ca amareala cojii de vanata sa te supere, asa ca poti elimina atunci cand gatesti. E bine sa tii minte si ca, odata ce ai taiat o vanata, pulpa expusa la aer se poate intuneca rapid la culoare. Pentru a prefveni acest lucru poti turna peste ea putin suc de lamaie.
Sparanghel:
Firul sparanghelului trebuie sa fie tare si fin la atingere, iar varful, compact. Grosimea firului de sparanghel e un alt criteriu de alegere – in general, sparanghelul cu fir mai subtire are un gust mai “tanar”, de verdeata, iar cel cu un fir mai gros, un gust mai suculent, mai zemos.
Salata verde:
Evitati salatele cu varfuri decolorate si alegeti-le pe cele cu frunze curate si mai “crocante”.
Castravetii:
Coaja castravetilor e bine sa fie verde inchis sau mediu. Evitati castravetii cu coaja galbuie, pentru ca vor fi mai cruzi.
Legumele sunt ideale pentru salate, iar vara este sezonul salatelor de orice fel. Special pentru cei care s-au saturat ca salata sa aiba acelasi gust iar si iar exista acum noul Knorr Salad Dressing. Usor de preparat prin adaugarea de apa si ulei, noile amestecuri pentru salate imbraca orice fel de legume intr-un gust savuros.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii