In urma unei cercetari realizate de Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului din cadrul OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) s-a stabilit ca pe lista produselor cancerigene vor fi trecute si carnea rosie si cea procesata. Raportul OMS include carnea procesata pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen, iar carnea rosie, in urmatorea categorie de risc. Informatia a aparut initial vineri si a starnit proteste din partea reprezentantilor industriei alimentare din Statele Unite. Astazi, 26 octombrie, a fost emis si comunicatul oficial al OMS in legatura cu acest subiect.
Este vorba mai ales de cancerul de colon, despre care World Cancer Research Fund (WCRF) a avertizat in trecut ca exista dovezi clare in favoarea ipotezei ca un consum excesiv de carne rosie ar favoriza aparitia acestui tip de cancer.
Explicatia pentru declansarea cancerului ar fi pigmentul care da culoarea specifica carnii rosii, hematina. Aceasta ar putea afecta mucoasa intestinului.
Totodata, metodele de conservare a carnii prin afumare, uscare sau sarare ar putea duce la formarea unor compusi cancerigeni.
Raportul OMS nu implica neaparat necesitatea unor modificari ale legislatiei in privinta acestor alimente, dar ar putea afecta vanzarile si increderea consumatorilor, la fel cum s-a intamplat si cu tigarile si industria tutunului in trecut.
Expertii in domeniu au mai spus ca o portie de 50 de grame de carne rosie consumata zilnic creste riscul aparitiei de cancer cu 18%.
Sursa foto: en.wikipedia.org
Sursa articol: reuters.com, who.int
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii