O reteta deosebita de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation.  Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker).  O aveti mai jos:

O reteta deosebita de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

"Fiindca am fost rugata sa prepar si alte retete, in afara de faimoasele mele sarmale vegane folosind un slow cooker, am ales Crock-Pot-ul, acesta fiind slow cooker-ul original, si v-am pregatit o reteta surpriza plus un concurs.

Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.

Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.

Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei."

Linte cu legume si condimente indiene
Ingrediente:
  • 500 g linte rosie uscata
  • ½ kg dovleac placintar razuit
  • 2 ardei kapia
  • 2 morcovi razuiti
  • 2 radacini patrunjel razuite fin
  • 10 g mix de condimente: coriandru, marar, cimbru, piper, usturoi etc.
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 10 g chimen macinat fin
  • 10 g turmeric
  • 20 g condiment indian Garam Masala
  • 200 ml lapte de cocos din conserva sau proaspat
  • 250 ml suc de rosii
  • 500 ml apa filtrata
  • sare neiodata dupa gust
Instructiuni:
Pentru a grabi procesul, ingredientele care necesita razuire le-am procesat in robotul de bucatarie.

Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.

Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa.

Consum si pastrare:
Dupa cele 3:30 ore preparatul este gata si are un gust de vis. Veti vedea ca aromele sunt mult mai intense ca la mancarea gatita chiar si la foc mic.

Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.

Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice.

Aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker poate fi gasit la Crock-Pot Romania, unde pana pe 11 Noiembrie inclusiv, este valabil un VOUCHER CADOU de reducere de 20% pentru orice model Crock-Pot. Pentru a beneficia de reducere folositi codul voucher: SCRG38.

Sursa foto si articol: ligiapop.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise