Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation. Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker). O aveti mai jos:
Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.
Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.
Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei."
Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.
Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa.
Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.
Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice.
Sursa foto si articol: ligiapop.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii