Tonul se gaseste prin mai toate supermarketurile si halele de peste. Exista mai multe tipuri: tonul de cea mai buna calitate este cel albastru, ca şi specia „ochi-mare“. Aceste doua specii sunt insa foarte scumpe, deoarece provin de pe piata japoneza, unde sunt extrem de apreciate. Cel mai rezonabil ca pret este tonul galben, destul de bun.
Cand cumparati ton, ar trebui să va uitati la carnea lui - sa fie colorata uniform, de un rosu-inchis, si cu fibre stranse, fara tendoane. În general, gasiti cel mai bun ton in halele de peste, dar si supermarketurile mai primesc bucati bune, asa că fiti pe faza. Este oarecum la moda sa se serveasca un ton de culoare roz; cumparand un ton proaspat de calitate, ultimul lucru pe care vreti să-l faceti este sa-l preparaţi pana capata gustul celui conservat, asa ca, atentie, un ton proaspat de buna calitate ar trebui servit mai putin facut sau de un roz intens.
Ingrediente pentru 4 portii:
1 ardei iute rosu mic si uscat
1 lingura de seminte de coriandru
1 catel de usturoi
1 mana de busuioc proaspat tocat marunt
1 mana de coriandru proaspat tocat marunt
sare si piper negru proaspat macinat
zeama de la o lamaie
4 bucati de ton, de 225-285 g fiecare, cam de 2 cm grosime
Preparare:
Zdrobiti ardeiul iute si semintele de coriandru in mojar. Adaugati usturoiul, busuiocul, coriandrul si zeama de lamaie, dupa gust. Amestecati si asezonati. Asezati bucatile de ton pe o tava, asezonati ambele parti si frecati-le cu amestecul de verdeturi.
Exista doua moduri potrivite de a-l gati: mie imi place sa folosesc o tigaie grill sau una obisnuita. Frecati tigaia, care ar trebui sa fie foarte încinsa, cu un prosop de hartie imbibat in ulei, apoi puneţi in ea bucatile de ton. Trebuie să se rumeneasca (lasati-le 45 - 60 de secunde pe fiecare parte).
Dupa aceea, rupeti bucatile in jumatate si serviti-le cu salata, cartofi prajiti sau fierti si multă lamaie. Sunt foarte potrivite si cateva rosii uscate la soare si marinate, masline, busuioc... posibilitătile sunt infinite.
Bucatarul se dezbraca... de secrete, volumul 2
Pastele vor fi personajele din bucataria noastra, in combinatii precum: tagliatelle cu sfecla rosie, amestecate cu pesto, midii si vin alb, ravioli cu prosciutto, rosii uscate la soare, busuioc si mozzarella sau farfalle asezonate cu sos pesto cu cardama si rucola.
Pastele vor fi personajele din bucataria noastra, in combinatii precum: tagliatelle cu sfecla rosie, amestecate cu pesto, midii si vin alb, ravioli cu prosciutto, rosii uscate la soare, busuioc si mozzarella sau farfalle asezonate cu sos pesto cu cardama si rucola. “Chiar vreau sa preparati aceste paste. Este vorba de doua tipuri de paste pe care le pregatesc acasa (farfalle si tortellini). Ingredientele sunt usor diferite, dar metoda este asemanatoare si le puteti face cu mana, cu robotul de bucatarie ori cu mixerul”, ne spune Jamie. De asemenea, ne vom delecta si cu pestele si fructele de mare, in preparate precum: barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre, ton fript cu coriandru si busuioc proaspat, somon la tava cu masline, fasole verde, fileuri de ansoa si rosii.
Seria Jamie Oliver la Jurnalul National va aparea timp de 20 de saptamani consecutiv. Fiecare carte de vineri va avea 64 de pagini integral color, pe aceeasi hartie de calitate pe care au aparut si cartile din librarii. Seria Jamie Oliver la Jurnalul se va distribui in fiecare vineri cu ziarul, la pretul de 7,9 lei.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii