Multi dintre noi am trait cu impresia ca fructele sunt benefice pentru sanatate, indiferent sub ce forma le consumam, fie ca sunt proaspete sau uscate. Cu toate acestea, se pare ca fructele uscate nu au aceleasi proprietati ca fructele proaspete, nefiind atat de sanatoase pe cat credeam. Si probabil ca multi dintre voi se intreaba cum este posibil ca acelasi fruct sa aiba proprietati diferite. Ei bine, explicatia este una simpla: in momentul in care fructele sunt uscate, apa pe care o contin este eliminata, iar numarul de calorii si nutrienti va fi mai mare. De exemplu, din 3 kilograme de cirese proaspete va iesi aproximativ o jumatate de kilogram de cirese uscate. Aceasta jumatate de kilogram va continua sa aiba aceleasi valori nutritionale -calorii, fibre, zahar- insa vom fi tentati sa mancam mai mult, volumul fiind mai mic.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii