Darurile lunii septembrie: 6 alimente sanatoase pe care trebuie sa le folosesti

Septembrie nu vine doar cu temperaturi mai scazute, norisori de ploaie si frunze aramii, ci si cu gradini pline de alimente delicioase, bogate in vitamine, pe care trebuie neaparat sa le folosesti in retetele pe care le prepari! Iata sase dintre ele.  

Darurile lunii septembrie: 6 alimente sanatoase pe care trebuie sa le folosesti

1. Varza. Sarmalute in foi de varza, salata de varza, turte cu varza. Stim o multime de retete pe care le poti pregati folosind acest aliment plin de nutrienti. Varza nu este doar un aliment gustos, ci si unul foarte sanatos. Ea are proprietati antiinflamatorii, ajuta la reducerea colesterolului si la ameliorarea durerilor de stomac.
2. Morcovii. Cu totii am invatat inca de mici ca trebuie sa consumam morcovi pentru a avea ochi sanatosi, nu-i asa? Asa ca de ce sa nu tinem cont de acest sfat? Morcovii pot fi preparati intr-o multime de feluri: la cuptor, la tigaie, fierti sau chiar pe gratar. Noi va dam un pont. Consumati-i cruzi pentru a beneficia din plin de vitaminele pe care le contin! Ii puteti rade in salate sau ii puteti taia in felii pentru a da un plus de gust sandvisului de dimineata.
3. Conopida. Acest aliment este bogat in antioxidanti si ajuta la detoxifierea organismului. Ca si varza, conopida are proprietati antiinflamatorii si ajuta la prevenirea cancerului. O gasiti pe toate tarabele asa ca nu va feriti de ea!
4. Merele. “Un mar pe zi tine doctorul departe”, spune un sfat celebru. Merele previn aparitia Alzheimerului, reduc colesterolul, detoxifiaza ficatul, ajuta la mentinerea greutatii si intaresc sistemul imunitar. Avem nevoie de mai multe motive pentru a le consuma?
5. Gutuile. In Grecia Antica, gutuile erau asociate cu dragostea si cu fertilitatea. In zilele noastre, ele sunt asociate cel mai des cu retetele de dulceata si de gem. Iar noua nu ne pare rau deloc! Gutuile sunt delicioase si foarte bogate in vitamina C.
6. Perele. Aceste fructe pline de savoare sunt bogate in fibre, imbunatatesc digestia si regleaza tensiunea arteriala. In plus, ele iti ofera rapid energie si sunt ideale in curele de slabire. Consumati-le dis-de-dimineata pentru a va bucura din plin de beneficiile pe care le ofera organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise