Pentru ca are un efect anti-depresiv si diminueaza colesterolul, ciocolata (in special cea neagra, cu 85% cacao) este un rasfat benefic pentru organismul omenesc. In primul rand te scapa de stress si iti da o stare de bine.
(un articol de dicarmencitta1957)
Ciocolata neagra contine 112 mg de magneziu la 100 gr, iar cea cu lapte - 60 gr la 100 gr. Acest mineral este foarte eficient in lupta cu anxietatea si stresul, reducand acumularea cortizonului plasmatic din sange. Diverse studii au aratat ca o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul apritiei infarctului miocardic, scade presiunea arteriala si diminueaza probabilitatea de a suferi de diabet de tip 2. Magneziul previne si incetineste evolutia osteoporozei.
In cazul femeilor la menopauza, ciocolata neagra reduce colesterolul. Cacaua pe care o contine ciocolata neagra protejeaza organsimul impotriva colesterolului - ea contine flavonoide, componente ce au proprietati antioxidante si care diminueaza concentratia acestuia, favorizand producerea colesterolului bun in organismul nostru.
Vitamina B3 aflata in ciocolata neagra reduce si ea depunerea colesterolului pe peretii arterelor. Ciocolata neagra este un excelent antioxidant care impiedica sau neutralizeaza radicalii liberi, responsabili de oxidare. Capacitatea antioxidanta pe care o are cacaua este de 4-5 ori mai mare decat cea a ceaiului negru si de 2-3 ori mai ridicata fata de cea a vinului si a ceaiului verde.
Ciocolata neagra scade tensiunea arteriala. Doua cuburi de ciocolata neagra consumate zilnic scad tensiunea arteriala. Ciocolata reduce cu 3 puncte tensiunea sistolica (prima cifra) si cu 2 puncte pe cea diastolica (a doua cifra). De exemplu, o tensiune de 140/90 (14 cu 9, in limbaj curent) va scadea la 137/88 daca vom consuma zilnic doua tablete de ciocolata neagra.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii