Ce se intampla daca bei un pahar de vin dupa fiecare masa de pranz - recomandarea medicilor cardiologi

Cei mai multi medici va vor spune ca alcoolul este extrem de daunator pentru sanatate. Insa, cardiologii sustin ca un pahar de vin rosu este excelent pentru vasele de sange si pentru circulatie.  De asemenea, se pare ca atunci cand este consumat cu moderatie, vinul rosu are si alte efecte miraculoase. Despre ele va spunem in cele ce urmeaza:   

Ce se intampla daca bei un pahar de vin dupa fiecare masa de pranz - recomandarea medicilor cardiologi

Studiile din ultimii 30 de ani arata ca vinul rosu sporeste protectia vaselor de sange cu mai bine de 25%, deoarece creste cantitatea de colesterol bun, numit HDL. Ca sa intelegeti mai bine, nivelul colesterolului HDL creste si atunci cand facem efort fizic.

HDL, colesterolul bun, este compus din sfere de grasime care circula prin sange si care extrag din membranele vaselor de sange grasimea in exces, pe care o transporta pana in ficat.

Sfaturile medicilor cardiologi, in ceea ce priveste consumul de vin rosu sunt:

- cantitatea benefica este un pahar, nu o sticla.

- este recomandat ca paharul de vin sa fie baut dupa masa, altfel distruge o parte din enzimele digestive, ingreunand procesul digestiv.

- vinul trebuie sa fie natural, pentru ca cel ieftin, din comert, contine substante chimice care impiedica otetirea vinului si care au ca efect secundar iritarea sistemului digestiv.

In acelasi timp, vinul rosu contine o substanta numita resveratrol care precine aparitia unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la gat si la colon.

Aceeasi substanta ajuta si la incetinirea efectelor imbatranirii celulelor nervoase, care pot duce la aparitia pierderilor de memorie.

O alta substanta, numita piceatannol, va poate ajuta sa slabiti, inhiband generarea de celule adipoase.

Consumul moderat de vin rosu ajuta si la combaterea cariilor. Anumite substante din vinul rosu omoara bacteriile periculoase din gura, inclusiv pe cele care pot genera carii.

Deci, un pahar de vin rosu dupa masa de pranz, are efecte benefice atunci cand ne limitam doar la un pahar si cand vinul este natural.

Sursa foto: everydayhealth.com

Sursa articol: everydayhealth.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise