Mustul nu este doar un preludiu pentru vinul in care urmeaza sa se transforme. Rezultat in urma zdrobirii strugurilor, mustul contine numerosi compusii benefici din pulpa, pielita, seminte si ciorchini. Pe langa gustul placut pe care-l are, se spune si ca mustul ar avea proprietati tamaduitoare unice. De asemenea, nutritionistii subliniaza ca mustul are proprietati antioxidante, imbunatateste circulatia sangelui, scade riscul aparitiei obezitatii si a diabetului de tip 2. Insa, acestea nu sunt singurele beneficii.
Polifenolii, pe care-i mentionam mai sus, reduc riscul de formare a cheagurilor de sange si ajuta la oxidarea colesterolului.
In afara de kilogramele nedorite, mustul elimina din organism si toxinele. Insa, atunci cand este consumat in mari, mustul poate ingrasa.
Atentie! Nu consumati cantitati mari de must daca urmeaza sa va urcati la volan. Chiar daca se spune ca mustul are 0% alcool, nu este exclus ca acesta sa contina cantitati mai mici sau mai mari de alcool, in functie de gradul de fermentatie la care a fost supus.
Sursa foto: healthdigests.com
Sursa articol: doctorulzilei.ro, clickpentrufemei.ro, healthdigests.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii