Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Din pacate, multi dintre noi nu acorda atentia cuvenita pranzului. Fie ca il mancam in graba, la birou, in fata computerului sau chiar sarim peste el, aceste obiceiuri nesanatoase trebuie sa inceteze, iar noi trebuie sa tinem cont de importanta pe care o are aceasta masa asupra sanatatii noastre. De aceea, astazi ne-am gandit sa impartasim cu voi rezultatele unui nou studiu ce ne dezvaluie care este alimentul minune care ne poate transforma masa de pranz intr-o masa mult mai sanatoasa.

Alimentul care transforma pranzul intr-o masa mult mai sanatoasa

Este un fapt dovedit: prin introducerea oualor in meniul zilnic pentru pranz vom asimila mult mai usor antioxidantii. Un studiu al Universitatii Purdue a ajuns la aceasta concluzie dupa ce tinerii ce au luat parte la acest experiment au absorbit de pana la 9 ori mai multe carotide - un grup de antioxidanti care se regaseste in rosii, morcovi, cartofi dulci si spanac - dupa ce au consumat salate de legume la care s-au adaugat cate 3 oua.

Carotidele ca beta-carotenul si lycopene au o multitudine de beneficii anti-inflamatorii care ne pot ajuta sa ne mentinem inima sanatoasa. Exista si studii mai vechi care au stabilit o legatura intre consumul acestor carotide si riscul redus de prostata, de cancer pulmonar si de afectiuni ale vezicii.

Este important insa ca organismul nostru sa asimileze corespunzator acesti antioxidanti, pentru a putea beneficia de proprietatile lor. Pentru o buna absorbtie, trebuie sa ii consumam cu mancaruri care contin grasimi, spun specialistii. Iar oul, in special, galbenusul, este plin de grasimi.

Daca totusi nu sunteti fani ai oualor, puteti incerca sa combinati salatele cu alte alimente bogate in grasimi, precum uleiul de masline, avocado sau migdalele.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise