Avand un nivel ridicat de substante fitochimice si cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele, afinele sunt considerate a fi adevarate fructe-minune. Acestea au efecte benefice in lupta impotriva cancerului si a multor altor boli, iar multi spun ca, datorita efectelor terapeutice, sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes medicamentele. Descopera mai jos 10 dintre cele mai interesante lucruri despre afine:
1. Afinele sunt bune pentru vedere
Extractul de afine contine un nivel ridicat de compusi numiti antocianozide. S-a dovedit stiintific ca acestia incetinesc pierderea vederii. De asemenea, acestia pot preveni problemele legate de imbatranirea ochilor, cum ar fi: cataracta, miopia si hipermetropia, uscaciunea ochilor si infectiile.
2. Bune pentru sanatatea tractului urinar
Sucul de afine combate infectiile bacteriene ale tractului urinar. Celor care se imbolnavesc de cistita li se recomanda sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus. Aceste bacterii provoaca dureri in timpul urinarii sau crampe abdominale.
3. Lupta impotriva cancerului
Afinele contin un antioxidant puternic, numit acid elagic. Acesta previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism. Pentru a preveni aparitia cancerului se recomanda cure de cel putin trei saptamani cu afine.
Exista studii care demonstreaza ca o cura cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase. Un alt studiu a avut ca rezultat descoperirea faptului ca femeile care consumau alimente bogate in chempferol au avut un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului la san sau cancer ovarian. Afinele contin cantitati mari din aceasta flavonoida.
4. Erau folosite ca vopsea
Colonistii americani fierbeau afinele in lapte pentru a obtine o vopsea gri. Cu aceasta isi vopseau hainele si lemnul pentru mobilier.
5. Bune pentru sistemul nervos
Datorita continutului mare de antociani, vitaminele A, complexul-B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan, afinele pot preintampina aparitia tulburarilor nevrotice. De asemenea, consumul de afine previne degenerarea sau distrugerea neuronilor si ajuta la mentinerea santatatii sistemului nervos central.
6. Made in SUA
America de Nord este responsabila pentru 90% din productia mondiala de afine.
7. Din stele
Amerindienii numeau afinele "bilutele din stea", pentru ca floarea de afin are forma de stea.
8. Singurul albastru natural
Afinele sunt singurele alimente naturale care au culoarea albastra.
9. Vopsea pentru ouale de Pasti
Pentru a face o vopsea naturala pentru ouale de Pasti, se fierb doi pumni de afine intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Apoi, lichidul este folosit pentru a colora ouale in albastru.
10. Praful alb
Praful alb de pe afine le protejeaza si actioneaza ca un conservant. In cazul in care nu planuiesti sa le consumi imediat, nu le spala! Daca indepartezi praful alb de pe afine, acestea se vor strica mai repede.
Sursa foto: thebirdstheword.com
Surse articole: en.wikipedia.org, foodreference.com, huffingtonpost.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii