6 greseli pe care le facem cand tinem dieta

Dietele nu sunt deloc usor de tinut si pot fi o adevarata bataie de cap pentru multi dintre noi. Si cu toate ca principiul de baza este relativ simplu (nu trebuie decat sa mananci mai putine calorii decat iti consuma organismul), sunt cateva greseli pe care multi dintre noi le facem.  

6 greseli pe care le facem cand tinem dieta

Iata care sunt cele mai frecvente 6 greseli pe care le putem face cand tinem dieta:

1. Sari peste micul dejun

Exista un mit conform caruia daca nu mancam la micul dejun, arderile organismului vor fi mai intense. Nimic mai neadevarat! Daca nu mancam dimineata, o sa avem tendinta de a manca mai mult pe durata zilei sau chiar seara tarziu. In plus, suntem mult mai predispusi in a ceda tentatiilor culinare daca nu luam micul dejun. Este recomandat sa consumati o cantitate considerabila de proteine la micul dejun atunci cand tineti dieta.

2. Rasfat culinar in weekend

Daca mananci sanatos toata saptamana, asta nu inseamna ca in weekend poti manca orice si in orice cantitate. Mai mult chiar, dupa 5 zile de dieta si 2 de mancat nesanatos, chiar este posibil sa luati kilograme in plus. Multe persoane considera ca mancatul nesanatos este o forma de relaxare si rasfat pentru weekend, insa acest obicei nu este deloc benefic pentru sanatate. Cel mai indicat este sa introduceti in dieta din cursul saptamanii o cantitate mica din mancarurile pe care le consumati in general in weekend. Cateva patratele de ciocolata, jumatate de prajitura sau chiar un pahar de vin va pot schimba starea de spirit si va vor ajuta sa mancati mai sanatos pe durata weekendului si sa dati jos kilogramele in plus.

3. Bauturi de dieta

Desi se spune ca bauturile de dieta nu au calorii, s-a constatat ca persoanele care le consuma au un numar mai mare de kilograme decat cei care nu consuma astfel de bauturi. Nutritionistii de avertizeaza ca indulcitorii artificiali folositi in aceste bauturi sunt chiar de 13.000 ori mai dulci decat zaharul. Cel mai bine este sa consumati apa si sucurile naturale din fructe.

4. Cantitati prea mari

A tine dieta nu inseamna numai a manca sanatos, ci si a micsora portiile in vederea unui aport mai mic de calorii. Asadar, daca mancam cantitati mari de fructe, legume sau alte alimente sanatoase, este posibil sa nu slabim deloc sau chiar sa ne ingrasam. Moderatia este cheia unei dieta reusite!
5. Fobia de grasime

Studiile au aratat ca persoanele care au slabit in urma dietelor si si-au mentinut greutatea consuma cantitati mici de grasimi. In lipsa grasimilor, riscam sa ne fie tot timpul foame, spun specialistii. Asigurati-va ca includeti in dietele voastre sursele de grasimi bune, precum acizii grasi omega 3, ce se regasesc in peste, ulei de cocos, nuci si seminte de in.
Nu este recomandat sa consumati numai mancaruri cu un nivel scazut de grasimi, caci in prepararea acestora grasimea este inlaturata si inlocuita cu alte ingrediente a caror textura si al carui gust sa fie similare -de obicei, se adauga zahar si faina, ce contin calorii, insa au o valorea nutritionala scazuta.

6. Stoparea brusca a dietelor

Majoritatea persoanelor nu poate sa tina o dieta rigida foarte mult timp, iar odata ce inceteaza sa tina dieta, probabilitatea cresterii in greutate este mult mai ridicata. Cum este posibil? Ei bine, organismul nostru se obisnuieste in timpul unei diete sa fie hranit cu mai putin, asa ca are tendinta de a-si face rezerve. In urma studiilor efectuate, s-a dovedit faptul ca dupa o perioada de dieta, organismul se comporta cand ar fi infometat, chiar daca noi mancam normal. Cel mai indicat este sa revenim treptat la stilul alimentar normal, pentru a nu risca sa ne ingrasam.

Sursa articol: www.dailymail.co.uk

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise