Cu totii am auzit, cel putin o data, ca atunci cand mancam carne ne predispunem mai multor boli si ne scurtam viata. Lucrurile nu stau chiar asa. Omul consuma carne inca dinainte de a invata sa comunice si s-a dovedit stiintific ca omenirea a evoluat tocmai datorita consumului de carne. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai raspandite, dar false, mituri despre consumul de carne.
Exista mai multi nutritionisti care sustin ca de cele mai multe ori, carnea ajunsa in intestinul gros nu este digerata cum trebuie si putrezeste.
Colesterolul este privit ca ceva rau, dar acesta reprezinta un element esential pentru corpul omenesc. Colesterolul se regaseste in membranele tuturor celulelor din corpul omenesc si este folosit pentru a produce hormoni.
Ficatul elibereaza cantitati mari de colesterol in organism pentru a se asigura ca nu ramanem fara.
Un studiu stiintific publicat in 2010, realizat pe 1.218.380 de indivizi, a aratat ca nu exista nicio legatura intre consumul de carne rosie neprocesata si bolile de inima sau diabetul de tip 2.
Insa, acesta a descoperit o legatura intre aparitia ambelor boli si consumul de carne procesata.
Din nou, este adevarat ca s-a descoperit o legatura intre consumul de carne rosie procesata si aparitia cancerului (mai ales la colon). Dar, atunci cand carnea nu este procesata, lucrurile nu mai sunt chiar atat de clare.
De asemenea, s-a mai demonstrat ca efectele daunatoare (sau cancerigene) provin si din felul in care a fost gatita carnea. Atunci cand carnea este arsa, se formeaza niste compusi care cresc riscul apraritiei celulelor canceroase.
Insa, carnea neprocesata si care este gatita cum trebuie NU este cancerigena.
Sursa foto: lawhonsgrocery.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii