5 greseli pe care le facem atunci cand consumam proteine

Proteinele sunt cheia catre un organism mai sanatos si mai puternic - daca sunt consumate in mod corect. Din pacate insa, multi dintre noi consuma proteinele intr-o maniera gresita, spun specialistii in nutritie. Afla care sunt cele mai comune 5 greseli legate de consumul de proteine si cum sa le eviti:  

5 greseli pe care le facem atunci cand consumam proteine

1. Proteine consumate din aceleasi surse zilnic

Specialistii spun ca nu este necesar ca la fiecare masa sa consumam proteine complete, fiind important sa introducem in alimentatie toti cei 9 aminoacizi esentiali. In plus, sursele de proteine ne asigura mai mult decat proteine - sunt si o sursa de vitamine, minerale, grasimi si carbohidrati.

2. Shake-uri si batoane ca singura surse principale de proteine

Atat shake-urile, cat si batoanele proteice sunt la indemana oricui si pot fi consumate oricand. Trebuie sa aveti insa in vedere ca acestia vin la pachet si cu o cantitate semnificativa de zahar, iar in cazul multora dintre ele, nivelul proteic nu este prea mare. Este de preferat sa evitam astfel de preparate si sa ne indreptam atentia catre alimentele naturale, precum nucile, semintele sau ouale fierte.

3. Nu consumi suficiente proteine

Multi dintre noi ajung sa consume proteine in mare parte doar seara, la cina. Trebuie sa stiti ca proteinele sunt responsanbile cu stabilitatea nivelului de zahar din sange, ne ajuta sa avem energie si ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pentru mai mult timp. De aceea, este recomandat sa incepem sa consumam proteine de la prima masa a zilei si sa le introducem in cantitati mici (de 20-30 gr) la fiecare masa.

4. Nu combini proteinele cu carbohidratii dupa efort fizic

Efortul fizic poate duce la ruperea fibrelor musculare. Ceea ce ajuta la refacerea acestor fibre musculare este o nutritie adecvata. In timp ce amino acizii din proteine sunt indispensabili pentru a ajuta la repararea muschiului, carbohidratii ajuta la transportarea acestor amino acizi in intregul organism. De aceea, ciocolata cu lapte si cu putine grasimi este una dintre gustarile preferate ale atletilor dupa efort fizic.

5. Proteine complete la fiecare masa

In cazul proteinelor vegetale lipseste cel putin unul dintre cei 9 amino acizi esentiali, de aceea poarta denumirea de proteine incomplete. Asadar, pentru a "completa" fiecare masa cu proteine, mult persoane ajung sa combine mai multe surse de proteine incomplete. Acest lucru nu este necesar, spun specialistii. Atat timp cat avem grija sa consumam cat mai multe surse de proteine pe parcursul unei zile, nu este nevoie sa le combinam la o singura masa.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise