10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

Inca din antichitate, strugurii au fost considerati a fi hrana zeilor si au fost extrem de apreciati atat pentru gustul lor, cat si pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului.  Si in prezent strugurii se numara printre cele mai apreciate si consumate fructe.  Deci, poate n-ar fi rau sa descoperi cateva lucruri interesante si pe care, probabil, nu le stiai despre struguri:

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

1. Strugurii au fost cultivati pentru prima oara in urma cu peste 8000 de ani, pe teritoriul unde astazi se afla Georgia.

2. Consumul de struguri este recomandat persoanelor care sufera de astm, migrene, indigestii, boli ale rinichilor si oboseala. De asemenea, strugurii previn degradarea muschilor si aparitia cataractei.

3. O vita de vie poate atinge lungimea de 15 metri, poate produce in jur de 40 de ciorchini, iar fiecare ciorchine contine in jur de 75 de boabe.

4. Oamenii au inceput sa faca vin din struguri inca din anul 5000 i.Hr.

5. Nu este recomandat sa mananci prea multi struguri deoarece consumati in cantitati mari acestia au un efect laxativ.

6. De asemenea, consumul de struguri previne infarctul, deoarece creste nivelul de acid nitric din sange, care dizolva cheagurile de sange.

7. Strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, nefiind recomandati intr-o cura de slabire. Un kilogram de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale.

8. Industria cultivarii strugurilor este cea mai mare industrie alimentara din lume.

9. Pentru a obtine o sticla de vin (de 750 ml) este necesara o cantitate de 1,13 kg de struguri.

10. In medie, o persoana consuma 3,6 kg de struguri pe an.

Sursa foto: healthyfig.com

Surse articol: en.wikipedia.org, topfoodfacts.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise