10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

Inca din antichitate, strugurii au fost considerati a fi hrana zeilor si au fost extrem de apreciati atat pentru gustul lor, cat si pentru efectele benefice pe care le au asupra organismului.  Si in prezent strugurii se numara printre cele mai apreciate si consumate fructe.  Deci, poate n-ar fi rau sa descoperi cateva lucruri interesante si pe care, probabil, nu le stiai despre struguri:

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre struguri

1. Strugurii au fost cultivati pentru prima oara in urma cu peste 8000 de ani, pe teritoriul unde astazi se afla Georgia.

2. Consumul de struguri este recomandat persoanelor care sufera de astm, migrene, indigestii, boli ale rinichilor si oboseala. De asemenea, strugurii previn degradarea muschilor si aparitia cataractei.

3. O vita de vie poate atinge lungimea de 15 metri, poate produce in jur de 40 de ciorchini, iar fiecare ciorchine contine in jur de 75 de boabe.

4. Oamenii au inceput sa faca vin din struguri inca din anul 5000 i.Hr.

5. Nu este recomandat sa mananci prea multi struguri deoarece consumati in cantitati mari acestia au un efect laxativ.

6. De asemenea, consumul de struguri previne infarctul, deoarece creste nivelul de acid nitric din sange, care dizolva cheagurile de sange.

7. Strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, nefiind recomandati intr-o cura de slabire. Un kilogram de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale.

8. Industria cultivarii strugurilor este cea mai mare industrie alimentara din lume.

9. Pentru a obtine o sticla de vin (de 750 ml) este necesara o cantitate de 1,13 kg de struguri.

10. In medie, o persoana consuma 3,6 kg de struguri pe an.

Sursa foto: healthyfig.com

Surse articol: en.wikipedia.org, topfoodfacts.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise