Trei bloggerite din Romania, mentionate pe site-ul World Recipes al Expo 2015 Milano

Expo 2015 este urmatoarea Expozitie Universala dupa Expo 2012 si va avea loc la Milano, in Italia, in perioada 1 mai - 31 octombrie 2015. Este a doua oara cand Milano gazduieste expozitia, prima data cand a facut acest lucru fiind in anul 1906.  

Trei bloggerite din Romania, mentionate pe site-ul World Recipes al Expo 2015 Milano

Tema din acest an va fi una extrem de actuala, si anume "Hranirea planetei, energie pentru viata". Tema legata de hrana va fi punctul de pornire a numeroase dezbateri pentru a gasi cele mai bune solutii la problemele cu care se confrunta in prezent societatile, dar si probleme cu care se vor confrunta pe viitor, inclusiv dreptul la o alimentatie sanatoasa.

Preocuparile oamenilor de stiinta cu privire la calitatea produselor alimentare din anii ce vor urma sunt agravate de prognoze ce cresc incertitudinea cu privirea la cantitatile de alimente de care vom beneficia la nivel global in viitor.

Subtemele din aceasta vara vor fi: Stiinta pentru siguranta; Securitatea si calitatea hranei; Inovatia lantului de alimentare cu produse agro-alimentare; Tehnologie pentru agricultura si biodiversitate; Educatie alimentara; Solidaritate si cooperare alimentara;Mancare pentru un stil de viata mai sanatos; Mancarea in diverse culturi si grupuri etnice.

Romania va participa in acest an la Expozitia Universala, alaturi de cel putin alte 140 de state, ce si-au confirmat pana in prezent participarea.
Expozitia Universala a fost constituita ca raspuns la industrializarea societatii si la necesitatea expunerii diverselor probleme sau produse a nivel mondial. Institutia oficiala care organizeaza expozitia este Bureau International des Expositions (BIE). Caracterul expozitiilor este diferit, iar acestea sunt sustinute in diferite state.

Expozitia detine si o sectiune online cu retete preluate din intreaga lume, unde au fost mentionate 3 dintre bloggerite romane, Olguta de la Pastry workshop, Diana de la Disturbingly Delicious si Andra de la Mint and rosemary. Gasiti retetele Andrei mentionate aici, pe ale Olgutei, aici, iar pe ale Dianei aici, pe profilul sau.

Andra, bloggerita etern indragostita de gatit si calatorit, este stabilita in Londra din 2010. Urmeaza cursuri de arta culinara si posteaza articole deosebite de food&travel pe blogul sau. O putem urmari atat pe blogul in engleza: Mint and rosemary cat si pe varianta in limba romana Menta si rozmarin.

Olguta este o tanara in varsta de 25 de ani, pasionata de cofetarie si de pregatitul deserturilor cu ingrediente naturale. In 2012 a decis sa isi faca blog pentru a impartasi tuturor pasiunea si cunostiintele sale legate de cofetarie. Ne putem bucura de minunatiile pregatite de ea aici.

Diana este, de asemenea, unul dintre bloggerii culinari pe care ii citim cu mare placere de fiecare data. Stabilita in Milano de ceva vreme, Diana Duca iubeste calatoriile, sunetul muzicii bune, vinul de calitate, iar gatitul pentru ea este un mod de relaxare. De cativa ani cocheteaza si cu arta fotografiei, spre deliciul ochilor nostri. Gasiti retetele sale pe Disturbingly Delicious.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise