1. Care a fost mancarea pe care ai pregatit-o atunci cand ai gatit pentru prima data? Ce varsta aveai la acel moment?
Nu imi aduc aminte ce am gatit efectiv eu singura pentru prima data, dar pot spune ca de cand eram mica o ajutam pe mama la prajituri. Si nu doar ca o ajutam, dar ma lasa efectiv sa imi bag mainile peste tot, de la framantat la intins aluatul, sa decupez unde era cazul, sa fac creme, absolut orice.
2. De unde a aparut pasiunea pentru gatit si ce anume te-a motivat sa-ti incepi aventura
gastronomica?
Cum ziceam si mai devreme, de cand eram mica imi placea sa stau in bucatarie pe langa parintii mei, sa ii ajut. La mine in familie gatea atat mama, cat si tata, tata fiind un mare pasionat al bucatariei. Cred ca pe el il mostenesc.
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
Imi place sa gatesc singura, am tendinta de a crede ca doar eu le fac bine pe toate :), chiar daca probabil nu e neaparat asa.
4. Exista un preparat, fie el dulce sau sarat, care sa-ti fi marcat copilaria in vreun fel? Obisnuiesti sa il gatesti acum?
Galustele cu prune pe care le faceam impreuna cu mama mea, le adoram si atunci si acum. Prefer si acum sa le mananc facute de mama sau sa le facem impreuna. Si un altul ar fi taiteii de casa cu varza calita cu sare si mult piper. Preparatul acesta imi aduce aminte de vacantele de vara la tara.
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special pentru tine :) ), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
Faina, scortisoara, zahar brun, sare si drojdie. Cu siguranta ca ceva verzeturi si fructe as gasi pe insula, deci cu astea m-as descurca perfect.
6. Care este mancarea pe care nu ai gati-o si nu ai manca-o niciodata?
De mancat, nu mananc nimic din categoria branzeturilor si nici nu le prea gatesc daca sunt cu miros. De asemenea, nu mananc si nu gatesc fructe de mare. Si mai am o lista cu ce nu mananc insa le gatesc altora, dar mai bine ma opresc aici.
7. Ai avut parte de esecuri in toti anii de "bucatarit"? Povesteste-ne un moment amuzant prin care ai trecut in bucatarie.
Nu imi vine nici un mare esec in minte acum si nici nu prea am boacane cu care sa ma laud. As putea spune ca ma ardeam cam des la degete si ma taiam, dar asta nu prea e funny si cred ca e destul de comun.
8. Care este anotimpul pe care il preferi cel mai mult? (prin prisma ingredientelor proaspete pe care le poti gasi in piete si magazine)
Cred ca toamna, asta si pentru ca parintii mei au o gradina minunata de unde ma aprovizionez cu muuulte bunatati.
9. Cred ca fiecare dintre noi are o placere vinovata cand vine vorba de mancare. Ne poti spune care este a ta?
Am mai multe :), dar iubesc, prea mult as zice, tartele cu fructe si in general tot ce tine de patiserie.
10. Exista vreun bucatar sef renumit pe care sa il cataloghezi drept un model sau pe care, pur si simplu, sa il urmaresti cu interes?
Imi place Gordon Ramsay, imi plac emisiunile lui culinare, desi am vazut destul de putine din cauza lipsei de timp.
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
In momentul de fata lucrez la o firma belgiana pe partea de logistica pentru importuri si exporturi extra comunitare. Visul meu in ceea ce priveste bucataritul este de a avea o ceainarie/cafenea intr-un decor de poveste cu bunatati facute de mine, in special tarte de tot felul. In orasul meu chiar lipseste asa ceva.
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
Sa nu zica niciodata ca nu pot face ceva pana nu incearca. E foate important ca tot ce fac sa faca din placere si pasiune, nu mecanic. Si sa nu le fie frica sa improvizeze, sa inventeze, sa se lase prada imaginatiei.
Comentarii