Interviu cu Timea – Despre prajituritul alaturi de mama si cele mai bune prietene, tartele cu fructe

Seria interviurilor Gustos.ro continua astazi cu Timea, una dintre utilizatoarele foarte dragi noua. Timea ne este alaturi de mult timp si ne-a incantat de-a lungul anilor cu retete gustoase, rapide, usor de pregatit. Daca ar fi sa alegem o reteta favorita, aceea ar fi cu siguranta cea de tarta cu prune si crumble, insa nici tortul cu frisca si caramel si nici cel de tip amandina nu ne sunt deloc indiferente.    Si trebuie sa va mai spunem un secret. Timea pregateste o tocanita de vitel cum rar v-a fost dat sa gustati. Ne-a ademenit pe profilul ei de pe Gustos.ro cu toate aceste arome imbietoare si, uite asa, n-a mai scapat de noi pana nu ne-a raspuns la cateva intrebari. Haideti sa o cunoastem impreuna pe Timea, careia ii multumim pe aceasta cale ca a acceptat invitatia noastra!    

Interviu cu Timea – Despre prajituritul alaturi de mama si cele mai bune prietene, tartele cu fructe

1. Care a fost mancarea pe care ai pregatit-o atunci cand ai gatit pentru prima data? Ce varsta aveai la acel moment?
Nu imi aduc aminte ce am gatit efectiv eu singura pentru prima data, dar pot spune ca de cand eram mica o ajutam pe mama la prajituri. Si nu doar ca o ajutam, dar ma lasa efectiv sa imi bag mainile peste tot, de la framantat la intins aluatul, sa decupez unde era cazul, sa fac creme, absolut orice.
2. De unde a aparut pasiunea pentru gatit si ce anume te-a motivat sa-ti incepi aventura
gastronomica?
Cum ziceam si mai devreme, de cand eram mica imi placea sa stau in bucatarie pe langa parintii mei, sa ii ajut. La mine in familie gatea atat mama, cat si tata, tata fiind un mare pasionat al bucatariei. Cred ca pe el il mostenesc.
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
Imi place sa gatesc singura, am tendinta de a crede ca doar eu le fac bine pe toate :), chiar daca probabil nu e neaparat asa.
4. Exista un preparat, fie el dulce sau sarat, care sa-ti fi marcat copilaria in vreun fel? Obisnuiesti sa il gatesti acum?
Galustele cu prune pe care le faceam impreuna cu mama mea, le adoram si atunci si acum. Prefer si acum sa le mananc facute de mama sau sa le facem impreuna. Si un altul ar fi taiteii de casa cu varza calita cu sare si mult piper. Preparatul acesta imi aduce aminte de vacantele de vara la tara.
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special pentru tine :) ), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
Faina, scortisoara, zahar brun, sare si drojdie. Cu siguranta ca ceva verzeturi si fructe as gasi pe insula, deci cu astea m-as descurca perfect.

6. Care este mancarea pe care nu ai gati-o si nu ai manca-o niciodata?
De mancat, nu mananc nimic din categoria branzeturilor si nici nu le prea gatesc daca sunt cu miros. De asemenea, nu mananc si nu gatesc fructe de mare. Si mai am o lista cu ce nu mananc insa le gatesc altora, dar mai bine ma opresc aici.
7. Ai avut parte de esecuri in toti anii de "bucatarit"? Povesteste-ne un moment amuzant prin care ai trecut in bucatarie.
Nu imi vine nici un mare esec in minte acum si nici nu prea am boacane cu care sa ma laud. As putea spune ca ma ardeam cam des la degete si ma taiam, dar asta nu prea e funny si cred ca e destul de comun.
8. Care este anotimpul pe care il preferi cel mai mult? (prin prisma ingredientelor proaspete pe care le poti gasi in piete si magazine)
Cred ca toamna, asta si pentru ca parintii mei au o gradina minunata de unde ma aprovizionez cu muuulte bunatati.

9. Cred ca fiecare dintre noi are o placere vinovata cand vine vorba de mancare. Ne poti spune care este a ta?
Am mai multe :), dar iubesc, prea mult as zice, tartele cu fructe si in general tot ce tine de patiserie.
10. Exista vreun bucatar sef renumit pe care sa il cataloghezi drept un model sau pe care, pur si simplu, sa il urmaresti cu interes?
Imi place Gordon Ramsay, imi plac emisiunile lui culinare, desi am vazut destul de putine din cauza lipsei de timp.
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
In momentul de fata lucrez la o firma belgiana pe partea de logistica pentru importuri si exporturi extra comunitare. Visul meu in ceea ce priveste bucataritul este de a avea o ceainarie/cafenea intr-un decor de poveste cu bunatati facute de mine, in special tarte de tot felul. In orasul meu chiar lipseste asa ceva.
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
Sa nu zica niciodata ca nu pot face ceva pana nu incearca. E foate important ca tot ce fac sa faca din placere si pasiune, nu mecanic. Si sa nu le fie frica sa improvizeze, sa inventeze, sa se lase prada imaginatiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise