Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta se poate face pe gratar sau pe plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am facut eu, cu gratar de pui si cascaval. Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie ies 10 bucati.
Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi}
Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.
Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina.
Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare.
Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop.
Lasa-l 15 minute sa stea la cald.
Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi.
Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm.
Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. Si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.
Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde, iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior.
Se servesc calde, sau se pot reincalzi.
Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie.
Se taie o paine Navajo in doua, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii