Aceasta reteta este din nordul Italiei. Aubergine parmigiana inseamna vinete cu parmezan. Reteta este simplu de gatit, iar combinatia dintre vinete si sosul de rosii e perfecta. Parmezanul si pesmetul sunt cele care invelesc compozitia si in timpul cat stau in cuptor ele devin crocante. Parmezanul se poate inlocui si cu alte feluri de branza cu gust intepator.
Ingrediente
4 portii
3 vinete
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc
1×200 g conserva de rosii
ulei de masline extra virgin
sare de mare si piper negru proaspat macinat
otet de vin rosu
8 linguri mari de parmezan
4 linguri de pesmet
Mod de preparare
Se curata vinetele de tulpina, se spala si se taie felii nu prea subtiri, dupa care se calesc pe ambele parti aprox. 5 min.
Intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa 3 minute, puneti si rosiile si condimentati cu busuioc, dupa 10 min. adaugati putin otet de vin rosu, sare si piper.
Intr-un vas rezistent la caldura, turnati putin din sosul de rosii, apoi puneti felii de vinete si parmezan. Continuati procedeul si incheiati cu pesmet si parmezan.
Introduceti in cuptor, la 180 grade C, pentru aproximativ 40 min.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii