Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte acest tort minunat în fiecare an de Paşte.

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

E simplu de făcut şi cu un efect garantat asupra musafirilor.

Ingrediente
Pentru blat:
250 gr ciocolată neagră, tocată
125 gr unt la temperatura camerei
6 oua – 2 întregi, 4 cu gălbenuşurile separate de albuş
175 gr zahăr
o linguriţă esenţă vanilie
Pentru cremă:
125 gr ciocolată neagră, tocată
250 ml smântână pentru frişcă
o linguriţă extract de vanilie
mini ouă de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade.

2. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt.

3. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit.

4. Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr.

5. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi extractul de vanilie. Se adaugă uşor şi ciocolata topită. În continuare se adaugă şi cele patru albuşuri bătute, treptat, cam în trei trepte.

6. Compoziţia se toarnă în vasul de copt şi se dă la cuptor 35 – 40 de minute sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc. :)

7. Când e răcit, se scoate pe o farfurie. Nu contează dacă se desprind bucăţele din el. Le puteţi pune la loc uşor, fără să vă pese prea mult de aspect.

8. Pentru cremă: se topeşte ciocolata şi se lasă la răcit. Smântâna se bate bine, se adaugă vanilia şi ciocolata topită. Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă de ciocolată.

Cum vi se pare?

Sursă reţetă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise