Meniu mai sanatos de Paste

A venit Pastele, dar, din pacate, tu esti la regim. Chiar daca ai impresia ca nu te poti bucura cum trebuie de aceasta sarbatoare si simti ca iti vor lipsi drobul, friptura sau pasca, afla ca poti prepara alte feluri de mancare similare, cu un gust foarte bun si... foarte sanatoase.

Meniu mai sanatos de Paste

Iata ce iti propunem in locul drobului de miel:

Drob de pui cu ciuperci

Timp de preparare:

40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare,

piper, 6 oua

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).

Apoi, in locul fripturii de miel, incearca sa prepari niste... peste:

Pangasius cu legume

Timp de preparare:

40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

5oo g pangasius

morcovi, conopida, cartofi

ceapa

usturoi

2 rosii mici

foaie de dafin

pasta de ardei

pasta de rosii

vegeta

ulei

Mod de preparare:

Morcovii, cartofii si conopida se curata si se spala.

Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna cu rosiile cubulete.

Se adauga apoi legumele taiate , pasta de ardei, foaia de dafin, vegeta si usturoiul pisat, o cana cu apa si se fierb legumele.

Cind sunt aproape fierte se adauga peştele si se fierbe si acesta.

Se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte.

Pestele fierbe foarte repede.

Apoi, iata un desert la fel de bun ca pasca, dar mai sanatos:

Sufleu cu branza de vaci

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

Ingrediente:

6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri brinza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt

Mod de preparare:

Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamiie rasa pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se pun merele combinate cu albusul batut spuma tare, se omogenizeaza compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se pune restul de unt taiat in cuburi mici. Se coace sufleul la foc potrivit.

Se serveste fierbinte, cu sirop din fructe parfumate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise