Exista pe piata o varietate de vopsele pentru colorarea oualor de Paste, pentru toate gusturile si posibilitatile. Cu toate acestea, anul acesta este la moda sa vopsesti ouale in mod natural, fara a folosi vopseaua artificiala.
Colorarea oualor de Paste folosind anumite legume, precum sfecla sau varza, este un obicei ce dateaza inca de pe vremea stramosilor nostri, atunci cand nu existau alternativele din comert.
In plus, in acest fel poti fi sigur ca ouale pe care le mananci nu au fost afectate in vreun fel de compusii artificiali ai vopselei cumparate. Mai mult decat atat, vopsitul oualelor astfel poate fi chiar si o activitate distractiva.
In functie de culoarea pe care o doriti, puteti folosi una sau mai multe legume: pentru culoarea rosu se poate folosi sfecla rosie, pentru o nuanta de rosu violet puteti folosi varza rosie, pentru culoarea galben puteti folosi foi de ceapa alba, sfecla galbena sau foi de musetel, pentru culoarea albastru puteti folosi afine si suc de afine, pentru culoarea verde puteti folosi spanacul sau urzicile.
Iata cum se vopsesc in mod natural ouale:
Ingrediente necesare:
Instructiuni de preparare:
1. Umpleti 3 recipiente cu aproximativ 3 cani de apa fiecare. Adaugati in fiecare recipient cate o leguma. Acoperiti si puneti la fiert.
2. Lasati legumele la fiert pentru 15-20 minute. Dupa ce au fiert, strecurati fiecare lichid intr-un castron curat.
3. Lasati lichidul sa se raceasca la temperatura camerei.
4. In timp ce lichidul se raceste, fierbeti ouale astfel incat sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, lasati-le cel putin 10 minute la racit.
5. Luati fiecare ou si introduceti-l in lichidul colorat. Lasati 5-6 minute pentru a prinde culoare.
6. Asezati ouale vopsite pe un prosop de hartie si lasati-le pana la uscarea completa.
7. Ouale pot fi pastrate in frigider pana la 5 zile.
Sursa articol: www.foodnetwork.ca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii