Cum vopsim ouale de Paste in mod natural

Exista pe piata o varietate de vopsele pentru colorarea oualor de Paste, pentru toate gusturile si posibilitatile. Cu toate acestea, anul acesta este la moda sa vopsesti ouale in mod natural, fara a folosi vopseaua artificiala.   

Cum vopsim ouale de Paste in mod natural

Colorarea oualor de Paste folosind anumite legume, precum sfecla sau varza, este un obicei ce dateaza inca de pe vremea stramosilor nostri, atunci cand nu existau alternativele din comert.

In plus, in acest fel poti fi sigur ca ouale pe care le mananci nu au fost afectate in vreun fel de compusii artificiali ai vopselei cumparate. Mai mult decat atat, vopsitul oualelor astfel poate fi chiar si o activitate distractiva.

In functie de culoarea pe care o doriti, puteti folosi una sau mai multe legume: pentru culoarea rosu se poate folosi sfecla rosie, pentru o nuanta de rosu violet puteti folosi varza rosie, pentru culoarea galben puteti folosi foi de ceapa alba, sfecla galbena sau foi de musetel, pentru culoarea albastru puteti folosi afine si suc de afine, pentru culoarea verde puteti folosi spanacul sau urzicile.

Iata cum se vopsesc in mod natural ouale:

Ingrediente necesare:

  • 2 bucati de sfecla rosie taiate in jumatate
  • 12 oua mari
  • 2 bucati sfecla galbena taiate in jumatate
  • 1/2 varza rosie taiata

Instructiuni de preparare:

1. Umpleti 3 recipiente cu aproximativ 3 cani de apa fiecare. Adaugati in fiecare recipient cate o leguma. Acoperiti si puneti la fiert.

2. Lasati legumele la fiert pentru 15-20 minute. Dupa ce au fiert, strecurati fiecare lichid intr-un castron curat.

3. Lasati lichidul sa se raceasca la temperatura camerei.

4. In timp ce lichidul se raceste, fierbeti ouale astfel incat sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, lasati-le cel putin 10 minute la racit.

5. Luati fiecare ou si introduceti-l in lichidul colorat. Lasati 5-6 minute pentru a prinde culoare.

6. Asezati ouale vopsite pe un prosop de hartie si lasati-le pana la uscarea completa.

7. Ouale pot fi pastrate in frigider pana la 5 zile.

Sursa articol: www.foodnetwork.ca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise