La masa de Paste, aperitivele sunt aproape la fel de importante ca felurile principale. Fie ca alegeti aperitive traditionale, fie ca pregatiti ceva mai special, aperitivele sunt primele lucruri cu care va impresionati invitatii.
Iata ce retete va propunem noi:
Rulada de miel cu spanac
Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
pulpa de miel
spanac
ceapa verde
usturoi verde
1 ou
condimente
vin
ata pentru legat
Mod de preparare:
Pulpa de miel se dezoseaza in asa fel sa ramana bucata de carne cat mai intreaga.Se bate putin ca pe snitele si se umple cu urmatoarea compozitie:
spanacul se caleste cu ceapa,usturoiul si condimentele.Cand se raceste compozitia se adauga un ou,se omogenizeaza si se umple bucata de carne.Se ruleaza avand grija sa impaturiti capetele in interior pentru a nu pierde din compozitie.Legati rulada si o asezati in tava unsa cu ulei.Ungeti usor si rulada cu ulei inainte sa introduceti tava la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca o stropiti cu putin vin.
Dupa ce s-a racit taiati rulada felii si o serviti rece.
E rumena,frageda si delicioasa!
Placinta cu carne de miel
Timp de preparare:
1 ora si 3 (complexitate redusa)
Ingrediente:
400-500 g carne de miel tocata
2-3 legaturi de ceapa verde
1 legatura de marar verde
2 linguri de iaurt
1 pahar de vin alb
500 g faina
4 oua
apa
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ceapa verde si se taie bucatele mici, apoi se toaca carnea si ambele se puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si se lasa sa se inabuse;
Se adauga vinul, piperul, sarea si mararul tocat si se lasa pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea;
Intre timp se pregatesc foile de placinta, se amesteca ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand se obtine un aluat care se intinde cu sucitorul ca sa formeze o foaie subtire de placinta;
Se intinde prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra se pune tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care se unge cu unt;
Peste toate acestea, se toarna zeama in care s-a inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si se da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Rulade mici cu castraveti
Timp de preparare:
2 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
o bucata de carne macra de la pulpa, castraveti murati taiati felii, untura, ceapa, un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, o frunza de dafin, boabe de piper
Mod de preparare:
Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astfel sa fie bucati de 10 cm. pe 12 cm. Se sareaza.
Se fac rulade umplute cu castraveti murati taiati felii. Ruladele legate sunt asezate intr-o cratita bine unsa cu untura, impreuna cu felii subtiri de ceapa. Se lasa putin sa se rumeneasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga o frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba la cuptor inabusit timp de 2 ore.
Cand sunt gata se scot atele, se toarna sosul strecurat si scazut deasupra. Se servesc cu garnitura de orez sau macaroane.
Rulouri de porc cu susan
Timp de preparare:
1 h15 min (complexitate medie)
Ingrediente:
500 gr. muschi de porc, 400 gr. susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca de praga sau sunca presata, delicat, 3 oua, 200 gr. faina
Mod de preparare:
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din cascavalul ras, mararul, patrunjelul si sunca taiate marunt. Peste acestea se adauga 1 ou, piper si delicat dupa gust. Feliile de muschi se umplu cu compozitia, se ruleaza, iar la capete se pun scobitori. Separat se bat ouale ramase, iar rulourile rezultate se dau prin faina, apoi prin ou, dupa care prin susan. Se pun la prajit in ulei foarte incins la foc mic pina cind susanul capata o culoare auriu inchis.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii