8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi. Si pentru ca dupa ce sarbatorile iau sfarsit, se intampla sa ramanem cu resturi de cozonac pe care nimeni nu se mai indura sa le manance, ne-am gandit sa va prezentam cateva metode de a folosi cozonacul ramas.  

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Iata care sunt acestea:

1. Cake pops

Din resturile de cozonac poti face cele mai delicioase cake pops. Nu trebuie decat sa faramitezi cozonacul, sa il amesteci cu putin gem si sa formezi bilute de marimea unei nuci. Dupa preferinta, le puteti glazura cu ciocolata sau le puteti acoperi de cacao sau nuca de cocos.

2. Retusatul prajiturilor

Resturile de cozonac pot fi folosite pentru a "repara" anumite torturi sau prajituri. Cum putem face asta? Este tare simplu: cu un amestec similar celui pentru cake pops puteti umple gaurile sau fisurile inestetice ale torturilor si prajiturilor, pentru a le face mai uniforme. Acest amestec poate fi pastrat la frigider (2-3 saptamani) sau congelator (3-6 luni) si poate fi folosit oricand aveti nevoie.

Sursa foto: www.flickr.com

3. Trifle

Tot din cozonacul vechi puteti pregati si trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat, fructe, jeleu, crema si frisca. Astfel aveti ocazia de a transforma cozonacul pe care nimeni nu mai doreste sa il manance intr-un desert cochet si delicios.

Sursa foto: www.flickr.com

4. Decoratul prajiturilor

Folosirea firimiturilor de cozonac pentru a decora o prajitura este o modalitate inedita de a avea un desert aspectuos cu minimum de efort. Orice prajitura poate fi acoperita cu frimituri; nu trebuie decat sa o acoperiti inainte cu crema de unt sau ganache de ciocolata, pentru ca firimiturile sa se lipeasca bine de blat.

5. Baza pentru cheesecake

Ca baza pentru cheesecake se folosesc, de obicei, biscuitii digestivi faramitati. La fel de bine insa poate fi folosit si cozonacul faramitat. Trebuie sa aveti in vedere ca trebuie sa folositi o cantitate mai mica de unt pentru a obtine o baza perfecta.

Sursa foto: www.flickr.com

6. Tort din cozonac

Cu siguranta, multi din voi au mancat cel putin o data celebrul tort facut din cozonac. Tot ce trebuie sa faci este sa tai cozonacul in felii cat de cat egale, sa le asezi pe un platou pentru a forma baza tortului si sa le insiropezi. Adauga crema, niveleaza si adauga un nou strat de felii de cozonac. Simplu ca buna ziua!

Sursa foto: www.flickr.com

7. Budinca din cozonac

Budinca din cozonac este un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios. Taie cozonacul in felii cat de cat egale si aseaza-le intr-o tava unsa cu unt. Se adauga lapte, zahar, oua, scortisoara si stafide si se da la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se savureaza.

8. Prajitura Crumble

Nimeni nu poate rezista unei prajituri cu invelis crocant, nu-i asa? :-) Tot ce ai de facut este sa adaugi resturile de cozonac deasupra prajiturii tale preferate si vei vedea diferenta.

Sursa foto: www.flickr.com

Sursa articol: www.cakefu.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise