Tort de ciocolata cu capsuni

Parfumate, viu colorate si pline de savoare, ce pot fi daca nu minunate fructe ale primaverii. Simple, cu ciocolata sau frisca , in orice desert  dau o eleganta aparte. Daca e sezonul capsunilor e si pacat sa nu profitam de ele, asa ca va propun un tort ciocolatos cu capsuni.

Tort de ciocolata cu capsuni

Ingrediente:

Blat:

- 3 oua

- 150 gr zahar

- 50 gr unt

- 100 gr ciocolata neagra menaj

- 50 gr faina

- 3 plicuri zahar vanilat

- 1 praf de copt

- 100 gr migdale

Pentru mousse:

- 2 oua

- 350 ml lapte

- 200 gr ciocolata neagra

- 1 plic si jumate de gelatina

- 2 linguri amidon

- 250 ml frisca

- 200 gr zahar

- 5-6 capsuni decor

Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce devin o crema, untul se freaca spuma cu zaharul vanilat apoi adaugam o lingura de lapte fierbinte apoi se aduga peste crema de galbenusuri. Dupa care se aduga ciocolata topita la bain-marie, o lingura de apa faina, praful de copt. Incorporam apoi albusurile batute spuma, migdalele tocate amestecam usor si turnam intr-o tava cu peretii detasabili. Se de la cuptor 35-40 de minute se incearca cu o scobitoare cand e gata .

Mousse: Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Turnam laptele peste aceasta si o punem la bain-marie amestecand in continuu. Gelatina se imoaie cu putina apa rece, ciocolata se topeste la bain mare apoi se aduga peste compozitia cu amidon. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.

Se toarna crema peste blatul de tort racit si se da la rece 3 ore. Cand s-a intarit crema se scoate marginea detasabila a tavii si ornam tortul cu capsuni.

Mai multe retete gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise