Supa de linte rosie

Pentru prima data am gatit linte si primul motiv pentru care am incercat asa bunatate e pentru calitatile ei: este o sursa bogata de fibre, are efecte benefice asupra sistemului digestiv si inimii si scade colesterolul. 

Supa de linte rosie

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası, din cate am citit pe internet se gateste in mai multe feluri insa eu am ales-o pe acesta fara a fi ingrosate cu orez sau cartof...nu stiu dava varianta de preparare este cea pe care o prezint eu insa va pot spune cu siguranta ca e o bunatate.

 

In final, ca si o concluzie, va pot spune ca mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa repet reteta dar o sa incerc si altele ca sunt o multitudine de retete cu linte, atat rosie cat si verde.
 
Ingrediente:
-350 gr linte rosie
-1 ceapa mare
-2 morcovi
-1 rosie
-2,5 litri supa de pui(am facut in casa dar puteti pune si apa cu concentrat)
-1 lingura pasta de tomate
-ulei de masline
-menta uscata sau verde cum am folosit eu
-sare, piper
-1 lingura de unt
pentru o aroma mai puternica corinadru
 
Mod de preparare:
Legumele se curata, lintea se spala in cateva ape. Ceapa se taie marunt iar morovul se da prin razatoare , rosia se decojeste si se taie marunt. Se incinge putin ulei si o lingura de unt intr-un vas si se pune ceapa si morcovul, rosia si se soteaza putin pana cand se imoaie.
 
Se adauga pasta de tomate dupa care lintea si supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de ~25 min. Spre final se condimenteaza cu sare, pieper si corinandru macinat. Cand e gata se adauga menta tocata.
 
Am servit-o cu putina boia iute deasupra.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise