Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası, din cate am citit pe internet se gateste in mai multe feluri insa eu am ales-o pe acesta fara a fi ingrosate cu orez sau cartof...nu stiu dava varianta de preparare este cea pe care o prezint eu insa va pot spune cu siguranta ca e o bunatate.
In final, ca si o concluzie, va pot spune ca mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa repet reteta dar o sa incerc si altele ca sunt o multitudine de retete cu linte, atat rosie cat si verde.
Ingrediente:
-350 gr linte rosie
-1 ceapa mare
-2 morcovi
-1 rosie
-2,5 litri supa de pui(am facut in casa dar puteti pune si apa cu concentrat)
-1 lingura pasta de tomate
-ulei de masline
-menta uscata sau verde cum am folosit eu
-sare, piper
-1 lingura de unt
pentru o aroma mai puternica corinadru
Mod de preparare:
Legumele se curata, lintea se spala in cateva ape. Ceapa se taie marunt iar morovul se da prin razatoare , rosia se decojeste si se taie marunt. Se incinge putin ulei si o lingura de unt intr-un vas si se pune ceapa si morcovul, rosia si se soteaza putin pana cand se imoaie.
Se adauga pasta de tomate dupa care lintea si supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de ~25 min. Spre final se condimenteaza cu sare, pieper si corinandru macinat. Cand e gata se adauga menta tocata.
Am servit-o cu putina boia iute deasupra.
Comentarii