Este prajitura negresa, o altfel de negresa, delicoasa si ciocolatoasa. Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum... e bestiala prajitura. Merita sa o puneti in practica. In plus, e simplu de realizat.
Ingrediente
100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt
(este important sa respectati cantitatile)
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata, care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente). Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele. La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.
Glazura: Se topeste ciocoalata cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza, apoi se toarna peste prajitura racita.
Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii