Daca este sezonul portocalelor si le gasim pe toate tarabele, ar fi bine sa profitam de acest fruct minunat. Astazi va propun o reteta plina de culoare si care va aduce caldura in bucatarie.
Ingrediente
Blat:
-100 gr unt
-150 gr zahar
-250 gr faina
-3 oua
50 ml lapte
-esenta porocala
-colorant rosu
-praf de copt
Crema:
-300 gr smantana
-150 gr zahar
-1 plic gelatina
-zeama de la 2 porocale mari
-250 ml frisca
-3 porocale decor
Crema 2
-200 ml frisca
70 gr zahar
-50 gr cacao
-100 gr ciocolata
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.
Crema 1
Se bate smantana cu zaharul se pune sucul de la portocale . Gelatine se hidrateaza se topeste apoi se combina cu smantana. Frisca se bate bine si se amesteca cu smantana.
Crema 2
Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca, se da la frigider sa se intareasca, apoi se bate cu mixerul.
Peste blat,( in tava) racit si insiropat cu suc de porocale, se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste porocale.
Se da la rece pentru 2-3 ore.
Mai multe retete gasiti pe blogul "Retete pentru incepatori si nu numai".
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii