Vargabeles - budinca ungureasca de taitei cu branza

O reteta grozava de budinca, este foarte buna pentru a ne incalzi si indulci in anotimpul rece.

Vargabeles - budinca ungureasca de taitei cu branza

Ingrediente :

6 oua ,

1 / 2 kg de branza proaspata de vaci (sau daca gasiti crema de branza covasita),

75 gr. unt, 200 ml smantana,

150g stafide,

75 gr. zahar brun,

75 gr zahar pudra,

1 lingura de zahar vaniliat (ca sa nu mai cumparati esente chimice de pe piata puteti tine intr-un borcan bine inchis zahar cu 1/2 baton vanilie),

coaja si zeama de la o lamaie,

200g paste late cu ou (sau fidea cu ou de casa),

2 pachete de aluat de patiserie fraged,

100g unt topit,

3 oua,

1 lingura rom si una de coniac,

2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente in apa cu putina sare si ulei de masline dupa indicatiile de pe ambalaj (mai putin decat scrie acolo cu 1-2 minute). Scurgeti si lasati deoparte. Inmuiem stafidele in apa calduta putin rom si coniac 30 minute. Batem galbenusurile cu 1/2 din zahar pana devine cremos.Frecam branza cu zaharul pudra si galbenusurile batute mai innainte. Adaugam apoi 1/2 din smantana si 3 linguri unt topit si omogenizam bine.Adaugam stafidele scurse bine, pasatele fierte si scurse . Amestecam folosind doua furculite de lemn cu atentie sa nu rupem pastele.Intr-un castron separat, batem albusurile si restul de zahăr brun cu un strop de sare pana devin o spuma tare. O adaugam peste amestecul cu branza in doua transe si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Se adauga zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie si restul de smantana. Amestecam cu grija cateva minute pana cand toate ingredientele sunt bine inglobate. Impartiti in 8 aluatul si rulati-l cu facaletul pe marimea tavii de lucru. Ungeti cu unt topit o tava de sticla termorezistenta si asezati 2 foi de aluat pe baza vasului pe care le ungeti usor cu pensula cu unt topit, repetati cu alte 2 foi. Puneti peste aceste foi amestecul de branza de mai inainte nivelati-l bine. Peste puneti alte 2 straturi de foi de patiserie pe care le ungeti cu unt topit. Repetati cu alte 2 straturi tot asa unse cu unt topit.Se inteapa cu furculita foile de deasupra ca sa nu se umfle prea mult, se taie in patrate potrivite pentru o portie , se presara deasupra un pic de zahar Se pune intr-un cuptor preancalzit si se coace 50 de minute la 1 ora la foc mediu. Se serveste calda ornata cu zahar pudra dar e si mai buna a doua zi un pic incalzita.

Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si cu alte bunatati pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise