Talatouri este foarte bine cunoscut in bucataria din Cipru.Este foarte apetisant si racoritor fiind un "meze", care poate fi consumat ca aperitiv sau ca o salata cu felul principal.
Ingrediente:
750 g de iaurt simplu dar din cel grecesc tarisor (eu iau un iaurt de oaie de la magazinele arabesti care se apropie de cel grecesc),
1/2 castravete,
1 lingura de ulei de masline,
1 lingura de otet balsamic,
1 / 2 lingurita de sare marina neiodata,
3-4 catei de usturoi rasi (sau mai multi dupa gust),
1 / 2 lingurita de menta uscata.
Mod de preparare:
Lasati iaurtul intr-un tifon sa se scurga peste noapte. Daca sunt castraveti cu seminte, indepartati-le cu o lingurita, dupa care ii taiati in bucati foarte mici. Presati apoi aceste bucatele pentru a scoate excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga usturoiul ras, castravetele si menta si se amesteca bine. Se adauga ulei de masline, otet si sare si se amesteca din nou bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor in Talatouri. Il puteti gusta acum si daca preferati mai usturoiat tot ce trebuie sa faceti este sa mai adaugati mai mult usturoi.Lasati Talatouri la rece cateva ore sa se amestece miresmele si ingredientele in iaurt dupa care puteti servi. Atunci cand Talatouri este gata de a fi servit, se presara peste el menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline.
Kali Orexi! Pofta buna!
Pana sapatamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii