In traditia Bisericii Ortodoxe Grecesti, Magiritsa (sau Mageritsa) este servita noaptea tarziu dupa serviciul de Anastassi (Invierea). Serviciui incepe in jurul orei 11:30 in Sambata Sfanta celebrand invierea lui Isus la miezul nopţii, si se termina in jurul ore 2 a.m. Pasha (Duminica Pastelui). Deci, deoarece supa este servita in jurul orei 2:30 AM in Duminica Pastelui, cand familia se intoarce de la biserica trebuie sa ne apucam de ea in dupa amiaza zilei de sambata ca sa fie proaspata. Magiritsa contine, de obicei organe, intestine, cap, etc. produse secundare. Daca nu gasiti puteti folosi doar picioare de miel si cap de miel.
Intr-o tigaie mare puneti organele taiate in bucati sau 2 1 / 2 - 2 3 / 4 kg de picioare de miel si -3 linguri ulei de masline extravirgin. Sotati-le un pic intr-o tigaie cu ulei de masline. Intr-o oala turnati 12 cesti de apa, 2 lingurite sare marina neiodata si 1 / 4 lingurita cu zahar. Pentru pasul urmator, aveti nevoie de 1 ceapa mare si 3-4 fire de praz tocate fin. Rumeniti-le in tigaia in care s-a facut mielul dupa care le adaugati impreuna cu bucatile de miel in oala. Fierbeti continutul cam 2 ore (sau cat este necesar) completand cu apa fierbinte cand scade. Dupa fierbere daca ati folosit picioare de miel scoteti-le din zeama lasati-le sa se raceasca si scoateti carnea de pe ele, taiati-o in bucati mici dupa care o puneti la loc in oala. Daca ati folosit organe acestea raman in oala deoarece sunt gata taiate.
Curatati si taiati doi morcovi, 1bulb de fenicul inclusiv frunzele,o legatura marar si una de patrunjel tocate fin. Le adaugati in oala cu supa impreuna cu 1 ceasca de orez si mai fierbeti inca cel putin o ora. Condimentati cu piper proaspat macinat dupa gust. Supa este gata de servit dar inainte de a o pune in farfurii pregatiti sosul Avgolemono din 4 oua batute energic amestecate cu zeama de la 3-4 lamai (depinde cat de acru va place). Peste acest amestec turnati cateva polonice de supa calda dupa care turnati totul usurel in oala mare. Alaturi sa aveti o bucata de paine neagra si un paharut de Tzipouro. Comesenii isi adreseaza traditionalul Hristos Anesti! Christos a inviat! raspunzand cu Alithinos Anesti! Adevarat a Inviat!
Kali Orexi! Pofta Buna!
Pana saptamana viitoare va astept cu noi preparate gustoase grecesti si nu nummai pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. sa auzim numai de bine si sa treceti cu bine Sarbatorile de Pasti.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii