Va prezentam o supa de dovleac in stil grecesc, pe numele ei "Mamas soupa me nerokolokytha", dulceaga, inedita si delicioasa.
Ingrediente:
1 dovleac cam de 1 kg,
1 mar,
2 cartofi,
1 morcov,
1 ceapa alba,
1 lingurita oregano uscat,
cateva fire de menta taiate fin,
sare si piper dupa gust
Pentru garnisire branza rasa kefalograviera (sau Parmezan) si crutoane cu oregano si ulei de masline
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja groasa si-l taiem in bucati mai mici. Intr-o oala suficient de mare punem la fiert dovleacul, merele taiate in sferturi morcovul maruntit,cartofii si ceapa in sferturi, acoperim cu apa suficienta si fiebem pana ce toate ingredientele sunt moi.Cand s-au inmuiat bine legumele le pasam cu un blender de mana, mai adaugam apa daca este nevoie si dam intr-un clocot. Acum putem adauga oregano ,menta ,sare si piper dupa gust. Servim preparatul cald adaugand in farfurie branza rasa si crutoane. Dupa gust puteti adauga si o lingura doua de iaurt de oaie.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Va astept pentru mai multe retete grecesti si nu numai dar toate delicioase pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii