Va prezentam o reteta greceasca delicioasa, sofisticata si usor de preparat. In limba greaca s-ar spune: "Kolokythas souflé tou Papas Gheorghiu".
Ingrediente:
4 dovlecei ,
100 gr. de unt ,
6 linguri de faina,
1/2 l lapte,
4 oua,
sare si piper dupa gust ,
1 nucsoara rasa,
1 lingura pesmet,
300 g feta maruntita
Mod de preparare:
Patru dovlecei se rad marunt; separat 100 gr. de unt se topeste, se adauga 6 linguri de faina si 1/2 . lapte; se fierbe la foc mic sa nu faca cocoloase, pana se ingroase. Dupa ce s-a racorit se adauga 4 galbenuse treptat mestecand continuu. In aceasta compozitie se adauga 300 gr. Fetta maruntita si dovleceii rasi Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa .Se amesteca pana se omogenizeaza bine.La final , se adauga albusele batute spuma peste compozitia de mai , amestecand cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul incins la foc mediu si se tine aproximativ 40-45 minute depinde de cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata iar paiul pe care il bagam de control in compozitie iese uscat. Se serveste preparatul cald cu smantana sau mai dietetic cu iaurt .
Kali Orexi! Pofta buna!
Mai multe retete grecesti si nu numai gasiti pe papagheorghiu.blogspot.com si pe papagheorghiu.ro.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii