Va prezentam o reteta greceasca delicioasa, sofisticata si usor de preparat. In limba greaca s-ar spune: "Kolokythas souflé tou Papas Gheorghiu".
Ingrediente:
4 dovlecei ,
100 gr. de unt ,
6 linguri de faina,
1/2 l lapte,
4 oua,
sare si piper dupa gust ,
1 nucsoara rasa,
1 lingura pesmet,
300 g feta maruntita
Mod de preparare:
Patru dovlecei se rad marunt; separat 100 gr. de unt se topeste, se adauga 6 linguri de faina si 1/2 . lapte; se fierbe la foc mic sa nu faca cocoloase, pana se ingroase. Dupa ce s-a racorit se adauga 4 galbenuse treptat mestecand continuu. In aceasta compozitie se adauga 300 gr. Fetta maruntita si dovleceii rasi Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa .Se amesteca pana se omogenizeaza bine.La final , se adauga albusele batute spuma peste compozitia de mai , amestecand cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul incins la foc mediu si se tine aproximativ 40-45 minute depinde de cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata iar paiul pe care il bagam de control in compozitie iese uscat. Se serveste preparatul cald cu smantana sau mai dietetic cu iaurt .
Kali Orexi! Pofta buna!
Mai multe retete grecesti si nu numai gasiti pe papagheorghiu.blogspot.com si pe papagheorghiu.ro.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii