O reteta greceasca de placinta delicioasa cu spanac si branza.
Ingrediente:
700 gr spanac congelat sau 1 kg. spanac crud,
2 legaturi de marar si 2 de patrunjel tocate,
1 legatura busuioc sau oregano,
2 legaturi de ceapa verde taiate fin,
1 ceapa mare galbena taiata marunt,
300g branză Feta,
150g branza ricotta (se poate folosi si branza de vaci sau urda),
70 g kefalograviera,
parmezan sau pecorino,
5 oua,
2-3 linguri de pesmet ,
1/2 nuca de nucsoara proaspat macinata,
½ lingurita de piper negru proaspăt macinat,
60ml ulei de măsline,
100 gr.unt topit sau ulei de masline pentru unsul foilor,
un pachet de foi de placinta sau de aluat fraged, este chiar mai bine, de 500 gr.
Pregatirea:
Se curata si se spala spanacul proaspat, se scot frunzele de pe tulpina, se lasa la scurs bine. Se rup în bucati mari frunzele . (In cazul in care folositi spanac congelat puneti continutul pungii intr-un vas cu apa clocotita asteptati sa se inmoaie dupa care scurgeti printr-o strecuratoare si pastrati spanacul). Puneti bucata de Feta intr-un castron mare si maruntiti-o grosolan cu furculita. Adaugati ricotta, kefalograviera rasa, ouale, ceapa, nucsoară, piperul si uleiul. Se amesteca cu furculita pentru a combina. Adaugati spanacul, mararul,patrunjelul ,busuiocul (sau oregano),pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Preincalziti cuptorul la mediu. Lasati compozitia la rece sa-si ia aromele aprox. 1/2 ora.
Incepeti sa intindeti foile de placinta in tava pe care o veti folosi. Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Dupa ce ati pus cam jumatate din foi rasturnati compozitia si intindeti-o bine. Puneti apoi si restul de foi de placinta. Cand ati terminat de intins foile intepati cu o furculita din loc in loc dupa care taiati cu un cutit in bucati cat pentru o portie. Se da la cuptor 45 min- 1 ora sau pana cand observati ca foile de placinta s-au usor bronzat. Se serveste rece sau calda dupa preferinte cu o cana de iaurt de oaie alaturi.
Kali Orexi!Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine si aveti grija ce si unde mancati.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii