Un desert usor de preparat, o varianta greceasca pentru cunoscutul orez cu lapte, care in mod sigur va va incanta.
Ingrediente:
4 cesti de lapte,
1 cana de orez cu bob lung,
2 cani cu apa,
4 linguri de zahar,
2 galbenusuri de ou,
2 linguri de faina de porumb sau amidon de porumb,
1 lingura de scortisoara macinata,
1/4 baton vanilie,
1 baton de scortisoara,
50 ml. apa de trandafiri,
coaja de la o portocala rasa
Mod de preparare:
Se pune orezul intr-o strecurătoare si se spala cu multa apa rece. Apoi il rasturnam intr-o oala impreuna cu doua cani de apa, batonul de scortisoara si fierbem pana cand apa este absorbita de orez. In acest moment, orezul este pe jumatate fiert. Se adauga laptele si apa de trandafiri si se continua fierberea pana cand incepe să devina cremos. Se adauga zaharul, se amesteca usurel si se încerca gustul pentru a vedea daca are nevoie de mai mult zahar dupa gust. Intre timp in 2 linguri de apa sau lapte amestecam faina de porumb sau amidonul de porumb. Intr-un alt castron punem galbenusurile de ou, batute usor, adaugam vanilie si amestecam usor dupa care adaugam faina de porumb diluata si continuam amestecarea. Adaugam amestecul si coaja de portocala in oala cu orez si amestecam usurel pentru inglobare. Mai fierbem timp de cateva minute (ca si pana acum la foc mic si eventual pe o sita) dupa care luam oala de pe foc. Se scoate batonul de scortisoara si se rastoarna in vase mai mici, presarandu-se cu scortisoara pudra. Lasam sa se raceasca mai intai la temperatura camerei si apoi in frigider pentru a fi rece înainte de a le servi. Rizogalo (budincă de orez) este servit rece. Se poate orna optional si cu Kerasi Glyko Koutaliou (dulceata de cirese), Neratzi Glyko Koutaliou (dulceata de portocale amare) sau cu orice dulceata va place.
Mult noroc si bucurati-va e acest desert minunat si usor de facut. Pana saptamana viitoare va astept cu alte retete delicioase pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro!
Kali epithia! Kali Orexi! Succes si pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii