Pastisio me Poure - Placinta Cretana

Reteta  acestui preparat am cules-o intr-o calatorie in  insula Creta. Se face foarte usor si are avantajul ca se poate prepara cu cateva zile avans, fiind doar necesara incalzirea la servire.

Pastisio me Poure - Placinta Cretana

Ingrediente

350 gr. carne tocata amestecata de vita si miel/capra,

2 legaturi mari de marar tocat fin,

1,2 kg. cartofi albi curatati si taiati sferturi,

3 cepe mari rosii tocate fin,

1 ceasca ulei de masline extravirgin,

6 oua,

1 legatura mare de patrunjel,

3-4 rosii taiate cubulete,

350 gr. Kefalo Gravieri sau Parmezan ras,

150 gr. unt topit,

sare si piper dupa gust 1 lingurita scortisoara,

o nucsoara rasa,

1 pahar de vin rosu,

1 pachet de aluat fraged.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu ceva sare. Dupa ce s-au fiert si i-am lasat un pic sa se raceasca adaugam 4 oua, mararul si 1/2 din branza rasa si amestecam bine. Intr-o tigaie adanca sotam ceapa in ulei de masline fierbinte dupa care adaugam carnea si o maronim pe toate partile bine, adaugam rosiile, patrunjelul, sarea si piperul, scortisoara si nucsoara. Turnam si vinul si lasam pe foc micut cam 20-30 minute (atentie sa nu scada lichidul si sa se lipeasca de fund). Luam de pe foc si lasam la racit, dupa care adaugam si celelalte doua oua si amestecam bine. Ungem cu unt topit o tava de lucru si intindem foaia de aluat pe care o ungem si pe ea cu unt topit dupa care rasturnam din jumatate din cantitatea de cartofi, peste care punem carnea, iar ultimul strat cartofi din nou. Deasupra se toarna untul topit si restul de branza rasa. Dati la cuptorul bine incins si apoi pus la foc mediu pentru 40-45 de minute. Serviti preparatul caldut cu niste iaurt grecesc langa (se gaseste in Hypermarketuri de la firma Olympu).

Kali Orexi! Pofta Buna!

Mai multe retete de bucataria greceasca gasiti pe blogul Papa Gheorghiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise