Din insorita insula Creta ne vine ideia acestei minunate prajituri: Ioannas cheesecake me portokali. Si daca tot prin magazine portocalele grecesti sunt mai ieftine cu mult decat merele romanesti eu zic ca merita sa o incercati.Cand am preparat-o toata lumea a fost incantata de savoarea acestei prajituri si au mai cerut inca o portie.
Ingrediente:
300 gr. biscuiti maruntiti (Popular sau Pettite Beure),
100 gr. unt,
750 gr. branza proaspata de vaci (sau Ricotta),
3 oua,
150 gr. zahar pudra,
12 gr. gelatina,
coaja rasa si confiata de la 4 portocale + zeama de la ele,
250 ml smantana de frisca batuta;
Pentru decor: 4 linguri de sirop de portocale si o lingurita de gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.
Mod de preparare:
Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul inmuiat si se modeleaza pe fundul unei tavi. Branza se amesteca cu coaja de portocala confiata si galbenusurile puse pe rand. Gelatina se inmoaie in sucul de portocale, peste care se adauga zaharul si se pune un pic la incalzit pe foc. Albusele se bat spuma iar cand se intaresc se adauga compozitia cu zahar si gelatina si suc incalzite. Dupa ce se amesteca cu branza si cu frisca. Compozitia se toarna peste blat in tava si se niveleaza cu paleta. Se decoreaza cu siropul de portocale in care s-a pus o lingura de gelatina si cu frisca proaspat batuta. Seviti cu un pahar de suc proaspat stors de portocale (eventual rosii).
Kali Orexi!Pofta Buna!
Va mai astept cu alte minunatii grecesti si nu numai pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii