Placinta cu rubarba a la Ioana

Este vremea rubarbei. Cautati prin piete si sigur veti gasi acest sortiment. Eu imi tot cumpar de la un magazin cu nume nemetesc din Bucuresti si este adus tocmai din Germania din pacate, de parca la noi nu s-ar mai cultiva. Stiu ca exista de pilda o plantatie de Rubarba in zona Tg. Mures , dar banuiesc ca si in alte parti din Ardeal unde este foarte folosita in bucatarie. Se poate face din ruburba placinta ca mai jos dar si gem si compot, toate aceste produse fiind foarte delicioase.

Placinta cu rubarba a la Ioana

Ingrediente:

o foaie de aluat fraged,

700 gr. rubarba taiata bucatele mici (de la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor de culoare rozalie sau rosie),

4 oua,

0,5 l lapte,

250 gr. zahar,

un praf de sare,

2 linguri gris,

un capetel vanilie.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la mediu. Puneti foaia de aluat in tava 25/35 si o coaceti 10 minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea. In acest timp rubarba se spala si se taie bucati mititele. Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga laptele, sarea si vanila. Peste foaia de aluat fraged se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste aceasta se toarna compozitia pregatita anterior. Coaceti pentru aproximativ 1 ora, este gata cand incercam compozitia de deasupra cu un pai si acesta iese curat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie. Se serveste optional cu frisca proaspat batuta si cu un bol de inghetata de vanilie. Se poate pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe retete minunante grecesti dar nu numai. Sa auzim numai de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise