Este vremea rubarbei. Cautati prin piete si sigur veti gasi acest sortiment. Eu imi tot cumpar de la un magazin cu nume nemetesc din Bucuresti si este adus tocmai din Germania din pacate, de parca la noi nu s-ar mai cultiva. Stiu ca exista de pilda o plantatie de Rubarba in zona Tg. Mures , dar banuiesc ca si in alte parti din Ardeal unde este foarte folosita in bucatarie. Se poate face din ruburba placinta ca mai jos dar si gem si compot, toate aceste produse fiind foarte delicioase.
Ingrediente:
o foaie de aluat fraged,
700 gr. rubarba taiata bucatele mici (de la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor de culoare rozalie sau rosie),
4 oua,
0,5 l lapte,
250 gr. zahar,
un praf de sare,
2 linguri gris,
un capetel vanilie.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la mediu. Puneti foaia de aluat in tava 25/35 si o coaceti 10 minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea. In acest timp rubarba se spala si se taie bucati mititele. Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga laptele, sarea si vanila. Peste foaia de aluat fraged se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste aceasta se toarna compozitia pregatita anterior. Coaceti pentru aproximativ 1 ora, este gata cand incercam compozitia de deasupra cu un pai si acesta iese curat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie. Se serveste optional cu frisca proaspat batuta si cu un bol de inghetata de vanilie. Se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe retete minunante grecesti dar nu numai. Sa auzim numai de bine!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii