Painisoare cu dovlecei - Psomakia me Kolokithakia

Un deliciu grecesc pentru o gustare de vara. Aceste painisoare se prepara usor si sunt foarte gustoase.

Painisoare cu dovlecei - Psomakia me Kolokithakia

Ingrediente:

2-3 dovlecei rasi (scursi bine),

4 cani de faina,

150 gr. branza Fetta,

4 oua (batute usor),

1 cana de ulei de masline,

1 ceasca de ierburi proaspete tocate fin (marar, menta si oregano),

2-3 catei de usturoi tocati fin,

1 ceapa tocata marunt,

3 linguri de otet balsamic,

un praf de copt,

sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:

Dovleceii bine spalati si curatati de coaja se rad intr-un castron cuprinzator si se storc bine. Faina se amesteca cu sarea si piperul dupa care se adauga si ierburile proaspete si se continua amestecarea. In acest timp turnati si uleiul de masline, ouale batute si otetul balsamic si mestecati pana la transformarea intr-o coca elastica. Acum puteti adauga si restul ingredientelor: dovleceii rasi, Fetta maruntita, usturoiul si ceapa tocate, continuand framantarea pentru a amesteca toate ingredientele cu aluatul. Daca aluatul este prea gros se adauga putina apa sau lapte. Se toarna amestecul in forme de copt briose pe care insa nu trebuie sa le umpleti, deoarece amestecul se va ridica si se poate revarsa. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc. Psomakia me Kolokithakia pot fi consumate calde sau reci, pot fi servite la micul dejun sau ca o gustare in timpul zilei.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe alte delicii grecesti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise