Melintzanosalata - Salata de vinete

O salata de vinete grozava, in stil grecesc, perfecta pentru vara.

Melintzanosalata - Salata de vinete

Ingrediente:

3-4 vinete drepte,

1 ardei gras,

2 rosii,

sare marina neiodata si piper dupa gust,

zeama de lamaie,

3-4 catei de usturoi maruntiti,

1 ceapa maruntita fin

ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe o plita pusa pe aragaz sau pe gratar in curte sau invelite in folie de aluminiu la cuptor. Cat sunt calde se scobesc de miez si se lasa la scurs cateva ore bune. Ardeiul si rosiile se coc la fel si se cojesc cat sunt calde. Dupa ce s-au racit si s-au scurs si vinetele le puneti pe un fund de lemn si le maruntiti fin cu tocatorul de vinete, la fel procedand si cu ardeiul; rosiile le taiati cubulete. Se pun apoi toate intr-un bol, se adauga restul de ingrediente si se freaca bine sa se albeasca vinetele. Adaugati cat ulei este necesar dar atentie sa nu le baltiti. Se asaza in castronul de servit, se orneaza cu felii de rosii si se da la rece cateva ore inainte de servire.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept cu drag si pe http://papagheorghiu.blogspot.com sau pe www.papagheorghiu.ro. Pana atunci sa auzim numai de bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise