O salata de vinete grozava, in stil grecesc, perfecta pentru vara.
Ingrediente:
3-4 vinete drepte,
1 ardei gras,
2 rosii,
sare marina neiodata si piper dupa gust,
zeama de lamaie,
3-4 catei de usturoi maruntiti,
1 ceapa maruntita fin
ulei de masline extra virgin
Mod de preparare:
Se coc vinetele pe o plita pusa pe aragaz sau pe gratar in curte sau invelite in folie de aluminiu la cuptor. Cat sunt calde se scobesc de miez si se lasa la scurs cateva ore bune. Ardeiul si rosiile se coc la fel si se cojesc cat sunt calde. Dupa ce s-au racit si s-au scurs si vinetele le puneti pe un fund de lemn si le maruntiti fin cu tocatorul de vinete, la fel procedand si cu ardeiul; rosiile le taiati cubulete. Se pun apoi toate intr-un bol, se adauga restul de ingrediente si se freaca bine sa se albeasca vinetele. Adaugati cat ulei este necesar dar atentie sa nu le baltiti. Se asaza in castronul de servit, se orneaza cu felii de rosii si se da la rece cateva ore inainte de servire.
Kali Orexi! Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept cu drag si pe http://papagheorghiu.blogspot.com sau pe www.papagheorghiu.ro. Pana atunci sa auzim numai de bine.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii