O mancare delicioasa de vara, pregatita in stil grecesc pentru a va incanta simturile.
Ingrediente:
1/2 kg fasole (aveti grija ce luati sa nu aiba ate),
2-3 linguri de ulei de masline+1/2 cana,
3-4 rosii carnoase,
1 lingurita de pasta de tomate,
1 / 4 lingurita de zahar,
3-4 cepe,
4-5 fire usturoi verde (se poate folosi si uscat),
1 cana supa de carne,
1 legatura marar,
1 de patrunjel,
1 lingurita cimbru uscat,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati bine fasolea si taiati-i capetele. Incalziti in cratita de lucru uleiul de masline si sotati fara a arde ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile taiate marunt si imediat zeama de carne. In cateva momente puteti adauga si fasolea. Daca intr-adevar este necesar, se adauga apa cat sa acopere fasolea, dar nu exagerati: fasolea se va inmuia in timp ce fierbe si ar trebui sa existe sos de tomate suficient pentru a o acoperi. Asteptati sa dea totul in clocot, amestecand usor, dupa care puteti adauga si 1/2 cana de ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate si 1 / 4 lingurita de zahar. Fierbeti, amestecand regulat. Spre final adaugati si verdeturile tocate marunt, cimbrul, sarea si piperul. In aproximativ 30 de minute de cand a inceput sa fiarba, fasolea va fi moale. In acel moment, opriti focul si lasati sa se raceasca pe aragaz pentru cel putin o ora.
Serviti Fassolakia Ladera calda (dar nu fierbinte), cu o bucata de branza Fetta alaturi taiata in cuburi mici si amestecata cu fasolea inainte de a manca si o bucata de paine neagra. Se poate servi, de asemenea acompaniata de paste sau orez. Alaturi obligatoriu un pahar de Retzina.
Kali Orexi!Pofta buna!
Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii