Bouyiourdi - tocana greceasca cu feta

Am redescoperit o reteta a unui preparat pe care il mancasem la Muntele Athos dar care sa fiu cinstit uitasem cum se numeste noroc cu colegii de blogareala. Asa ca mai jos aveti aceasta reteta delicioasa.

Bouyiourdi - tocana greceasca cu feta

Ingrediente pentru 2 persoane:

2 rosii mari carnoase,

2 ardei grasi maricei eventual diferit colorati,

2 cepe uscate galbene + o legatura de ceapa verde,

300 gr. feta,

200 gr. kefalograviera sau o alta branza tare buna de ras,

1/4 ceasca ulei de masline cu condimente,

o legatura de marar si una de patrunjel tocate fin,

cateva fire de busuioc si de oregano rupte cu mana,

sare marina neiodata si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se taie rosiile cubulete se pun pe fundul unei oale de lut si se dau la cuptor 5-7 minute. Dupa aceasta se adauga peste ardeii taiati fasii, ceapa taiata solzisori, ceapa verde maruntita, mararul si patrunjelul, oregano si busiocul. Feta taiata cubulete si 3/4 din Kefalograviera ras. Se rastoarna si uleiul si se condimenteaza dupa gust dupa care se amesteca putin si se da la cuptor, preincalzit si tinut la submediu, oala acoperita. Dupa circa 20 de minute se ia capacul, se rastoarna uniform si restul de Kefalograviera ras si se da asa descoperita la loc la cuptor dar mai micsorat la caldura pentru maxim 10 minute sa se faca frumos o coaja de cascaval topit. Atentie sa nu scada prea mult si sa se arda. Mai puteti reduce timpii in functie de aragazul dvs. serviti cald preparatul (dar mege foarte bine si rece) cu un pahar de Retzina (asa cum am preferat eu deoarece aveam o sticla la rece) alaturi sau unul de Ouzo dupa cum va place.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept cu alte si alte delicii culinare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise